Erdoğan: Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz

Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı, "Ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkacağız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 22.11.2021, 19:05 22.11.2021, 19:51
Erdoğan: Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, kurdaki yükselişle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

"Zaferler ayrılacağız"

Enflasyonun söz konusu olduğu yerde dengelerin altüst olabileceğini kaydeden Erdoğan, ülkemize karşı oyunlar oynandığını ve bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkılacağını kaydetti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kurdaki artışa bağlı fiyat yükselişi istihdam, üretim ve yatırımı direkt olarak etkilemez. Kurdaki rekabet kuvveti istihdam, üretim ve yatırımda artışa sebep olur. Türkiye'yi bunca badireden, tuzaktan nasıl çıkarabildiysek Allah'ın yardımıyla ve vatandaşlarımızın desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle ayrılacağız. Ekonomik kriz yönetimlerinde deneyim ve birikim sahibi bir devlet olarak dünyanın içerisinden geçmekte olduğu kritik dönemin sebebiyet verdiği imkanları değerlendirmekte kararlıyız. Kurdaki artışı bahane edip, hiçbir mantıklı açıklaması olmayan fahiş fiyat yükselişleri yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, her birinin tepesine bineceğiz. Türkiye'yi denklemin dışına göndermek isteyenlerin faiz, fiyat ve kur artışı üzerinden oynadıkları oyunu net bir şekilde görüyor, kendi oyun planımız üzerinde devam etme irademizi bir kez daha ortaya koyuyoruz. Düşük kur-yüksek faiz kısır döngüsünün yerine istihdama, üretime, ihracata, yatırıma odaklanmış olan ekonomi politikamızı kullanarak Türkiye için en doğru olan şeyi yapmakta kararlıyız. Tüm çalışanlarımızı fiyat yükselişlerine karşı koruma politikamızı asgari ücret için de sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)