Erdoğan, eğitimde aşılamaya ilişkin yeni kararları duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili öğrenciler, öğretmenler ve diğer personellerden PCR testi isteneceğini açıkladı.

GÜNDEM 19.08.2021, 20:25 20.08.2021, 17:12
Erdoğan, eğitimde aşılamaya ilişkin yeni kararları duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti. 

Erdoğan, yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili öğrenciler, öğretmenler ve diğer personellerden PCR testi isteneceğini açıkladı. 

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'yüz yüze eğitim' çerçevesinde zorunlu olarak istenecek PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılacağını bildirdi.

"PCR testi istenecek"

Erdoğan, "Okullarda 6 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime başlanması ile birlikte, henüz aşı yaptırmamış olan öğretmen ve personelin haftada iki kez test yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve personellerden de aynı şekilde PCR testi isteyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Aşı olun, bir an evvel bu musibetten kurtulalım"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde bazı vatandaşlarımın aşıya tereddütle yaklaştığını görüyorum. Aşı çalışmaları gönüllülük esası doğrultusunda yürütülecektir. Sürekli mutasyona uğrayan virüse karşı aşı haricinde başka bir korunma yöntemi bulunmuyor. Huzurlu bir yaşam sürmemiz hepimizin aşılanmasına bağlıdır. Son dönemde salgın nedeni ile yaşamını yitiren hastaların çok büyük bir kısmının aşı yaptırmadığını belirtmek istiyorum. Tüm kardeşlerimize aşılarını ivedilikle olma çağrısında bulunuyorum. Milletimizin bu musibetin açtığı sıkıntılardan bir an evvel kurtulmasını istiyoruz."

Yorumlar (0)