Erdoğan duyurdu: Otoyol ve köprülere zam yok

Erdoğan, "Köprü ve otoyol hizmetlerinin fiyatlarında sene boyu herhangi bir artış yapılmayacaktır." dedi.

GÜNDEM 09.01.2023, 20:30
Erdoğan duyurdu: Otoyol ve köprülere zam yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın akabinde açıklamalarda bulundu.


"EYT çalışmasını yakında Meclis'e sunuyoruz"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Milyonlarca yurttaşlarımızın problemlerini herhangi bir kısıtlamaya gitmeksizin çözüme ulaştıracak olan EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) çalışmasını yakında Meclis'in takdirine sunuyoruz.



"Muhalefeti açılışa davet ediyorum"

Cuma günü açılışı yapılacağımız Rami Kışlamız, megakent İstanbul'un millet kütüphanesi olacak. Tüm muhalefeti açılışa davet ediyorum.



Ekonomi

Köprü ve otoyol hizmetlerinin fiyatlarında sene boyu herhangi bir artış yapılmayacaktır. Özel-kamu ortaklığı yatırımlarında 2024 senesinde dengeyi sağlayacak, 2025 yılı itibarıyla çok daha büyük kazançları Türkiye'nin hanesine yazacağız. 

En ciddi sorunumuz olan enflasyonu senelik yüzde 64,27 ile artık geride bıraktık. İlerleyen aylarda bu oranın gittikçe daha aşağıya indiğini hep beraber göreceğiz. Enflasyonda yüzde 20'li sayıları ulaşacağımız bir program uygulayacağız.

Bu sene ekonomide senelik ortalama bir milyon istihdam artışıyla yolumuzda ilerleyeceğiz.

Türkiye'nin vizyon projesi olan Togg'u desteklemek amacıyla gerekirse kamu alım garantisi de vereceğiz.



Dünya

Bölgesel ve küresel meselelerdeki müspet katkılarımızı artırarak devam ettirecek, iş birliği ve sulh kapılarını sonuna değin zorlayacağız.

Brezilya'da gerçekleştirilen seçimlerde meşru bir şekilde devlet başkanlığı koltuğuna oturan Sayın Lula'ya yönelik şiddet olaylarını kınıyoruz. Devlet Başkanlığı Sarayı'nın, Ulusal Meclis'in ve Yüksek Mahkeme binasının basılmasına değin varan bu eylemlerin demokraside hiçbir yeri olmadığına inanıyoruz."

Yorumlar (0)