Erdoğan duyurdu: Kadına şiddete karşı yeni adım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin kongresinde yaptığı açıklamada, Meclis’te bir kadına şiddet komisyonunun tekrar kurulacağını söyleyerek, kadına şiddete asla müsamaha göstermeyeceklerinin bir kez daha altını çizdi.

GÜNDEM 08.03.2021, 16:21 08.03.2021, 16:32
Erdoğan duyurdu: Kadına şiddete karşı yeni adım...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Erdoğan yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Samsun’da gerçekleşen ve bütün ülkenin tepkisini çeken kadına şiddet olayıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Meclis’te yeni bir komisyon kurulacak

Kadına şiddetin bitirilmesine gerektiğinin kesin bir dille altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin Meclis’te bir komisyon kurulacağı bilgisini paylaştı.

Erdoğan, “Bugün grup başkanımız ile de bir konuşma yaptım ve süratle tekrar böyle bir komisyon oluşturacağız.” diyerek, Samsun’da geçtiğimiz gün yaşanan vahşete ilişkin bakan Abdulhamit Gül ile de bir görüşme yaptığını ve zanlının gereken ceza neyse onu alacağını kaydetti.

“Kadın cinayetlerine müsaade etmeyeceğiz”

Konuya ilişkin Erdoğan’ın açıklamalarıysa şöyle:

“Kadın haklarına ilişkin güya ileri denilen ülkelerin kadın cinayetleri bizim ülkemizden çok daha fazla olduğunu görmezden gelip ülkemizi hedef alanların derdi, bizatihi milletimizin kendisidir.

Ülkemizde kadınların caddelerin ortasında dövülmesi, son olarak Samsun’da meydana gelen olay, asla onları haklı çıkartmıyor. Mecliste yeni bir komisyon oluşturacağız. Grup başkanımız ile de bugün bir konuşma yaptım, süratle tekrar bir komisyon oluşturulacak. Bunları ne ana muhalefet ne de diğerlerine bırakamayız.

Adalet Bakanım ile dün konuştum, sonuna kadar bu işin arkasında olduklarını söyledi, ardından da hemen malum kişi tutuklandı. Ülkemizde kimi zaman yaşamış olduğumuz olumsuzluklar yalnızca kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı bizlere gösteriyor. Cinayetleri, saldırganlıkları töre bahanesiyle inancımıza yıkmaya çalışan kişilere fırsat vermeyeceğiz.”

Yorumlar (0)