Erdoğan duyurdu: DEAŞ elebaşı Türkiye'de yakalandı

Erdoğan, DEAŞ terör örgütünün en önemli sözde üst düzey yöneticilerinden biri olan ve 'Abu Zeyd' kod adını kullanan terörist Al Sumaidai'nin ülkemizde yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 08.09.2022, 23:51
Erdoğan duyurdu: DEAŞ elebaşı Türkiye'de yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar ziyaretinin dönüşünde uçakta basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği söyleşide, EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü), MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün DEAŞ terör örgütüne yönelik olarak çok önemli bir operasyona daha imza attığını ve DEAŞ'ın en önemli sözde üst düzey yöneticilerinden biri olan 'Abu Zeyd' kod adını kullanan terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin ülkemizde yakalandığını açıkladı.

"Bağdadi ve Kardaş'ın ardından DEAŞ terör örgütünün en önemli yöneticilerinden"

Bahse konu teröristin DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir El Bağdadi ve ondan sonra gelen elebaşı Abdullah Kardaş'ın etkisiz hale getirilmesinin ardından örgüt içinde en önemli yöneticilerden biri olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

"BM (Birleşmiş Milletler) Güvenlik Raporu'nda ve diğer uluslararası raporlarda da bu teröristin DEAŞ'ın üst düzey yöneticilerinden biri olduğu bilgileri bulunuyordu. Sorgusunda da DEAŞ içinde sözde adalet bakanlığı, sözde eğitim bakanlığı ve sözde kadılık yaptığı yönünde beyanları var. Uzun bir süredir İstanbul'daki ve Suriye'deki bağlantıları izleniyordu ve illegal yollarla ülkemize giriş yapacağına yönelik istihbarat bilgileri edinilmişti. Bu terörist, başarılı bir operasyon sonucu yakalandı. Teröristin kılık değiştirdiği ve sahte kimlik kullandığı tespit edildi."

Erdoğan, teröristin sorgusunun tamamlandığını ve adli makamlara sevk edildiğini de sözlerine ekledi.  

Yorumlar (0)