Erdoğan duyurdu: Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu bugün Moskova'ya gönderiyorum. Yarın orada temaslarda bulunacak, sonraki gün de Ukrayna'ya geçiş yapacak." dedi.

GÜNDEM 15.03.2022, 21:20 15.03.2022, 21:17
Erdoğan duyurdu: Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna'ya gidiyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Sözlerime 4 Mart tarihinde Kabine'ye katılan yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye 'hoş geldiniz' diyerek başlamak istiyorum. Dünyadaki ve bölgemizdeki gelişmelerin gıda ve tarım sektörünün önemini daha da ortaya çıkardığı dönemde Vahit Bey'in ormancıların ve çiftçilerin vizyonunu geliştirecek çalışmalara imza atacağına olan inancım tam.

Yaşamın her alanında olduğu gibi bakanlık görevleri de bir bayrak yarışıdır. Yeni sistemin sağladığı etkin ve hızlı karar almak için gerçekleştirdiğimiz 8 değişiklikle Kabine'yi dinamik ve sürekli kılacak adımları attık. 

Koalisyonlar ve erken seçimler nedeniyle Türkiye'nin orta ve uzun vadeli programlar yapabilmesine, büyük projeleri uygulamaya geçirmesine olanak verilmiyordu. Ülkemizin yönetim değişikliği gereksinimi öyle bir anda ortaya çıkmış değildir. Bu uzun ve yüksek bedelli tecrübeler sonunda varılmış olan bir karardır. Yeni yönetim sisteminin kuvveti ve avantajlarını özellikle kriz dönemlerinde çok daha iyi görebiliyoruz. Global ekonomik sarsıntıların, güvenlik riskinin, sağlık krizinin ve daha pek çok yıkıcı tehdidin üstesinden gelmekte kalmadık, bu süreçleri yeni fırsatlara çevirecek adımları attık. Türkiye'nin gerilimlerden herhangi bir zarar görmeden yoluna devam etmesini büyük oranda yönetim sistemine borçluyuz. Bütün taraflarla konuşabilen bir devletiz. Türkiye en sert global çalkantılardan minimum kayıplarla çıkıyor.

Diplomasi trafiği

Antalya Diplomasi Forumu, ülkemizin artan kuvvetinin önemli bir göstergesidir. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu bugün Moskova'ya gönderiyorum. Yarın orada temaslarda bulunacak, sonraki gün de Ukrayna'ya geçiş yapacak.Yarın Polonyalı mevkidaşım Duda ile bir araya geleceğiz. Ülkemiz diplomaside merkez ülke olma konumunu kuvvetlendirmektedir. 



Eğitim

Eğitim hususunda çok önemli adımlar atmaktayız. Eğitim gören öğrenci sayısında çok büyük bir artış sağladık. 3.000 yeni anaokulu ve 40.000 yeni anasınıfını hizmete açmayı planlıyoruz. Megakent İstanbul'a 1.000 yeni okul yapılacak. 



Ekonomi

Artık temel altyapılar hususunda kayda değer herhangi bir eksiğimiz kalmadı. 18 Mart'ta açılışını gerçekleştireceğiz 1915 Çanakkale Köprüsü hizmetlerimizin bir diğer altın halkası olacak. Kendi potansiyelinin farkında olmayanlar, büyük hedeflere doğru yol kat edemez. 

830 bin hektar büyüklüğündeki alanın çok daha modern sistemlerle sulanmasını sağlayarak, üreticilerimize senelik yaklaşık olarak 41 milyar TL gelir artışı sağlıyor olacağız. Sağlayacağımız maddi kolaylıklarla sulama çalışmalarında güneşten temin edilen elektriğin payını hızlı bir şekilde artırmayı öngörüyoruz.

Hazine faiz destekli olan kredilerin üst limitini arttırıyoruz. Böylelikle çiftçilerimizin finansmana ulaşımını kolaylaştırıyoruz."

Yorumlar (0)