Erdoğan: Dünya işsizlik tehdidiyle kıvranırken biz...

Şehit aileleriyle iftarda buluşan Erdoğan, "Dünya işsizlik tehdidiyle kıvranırken, hamdolsun biz ihracatımızla, üretimimizle, istihdamımızla hedeflerimize ilerliyoruz. Allah'ın izniyle 2023 yılından sonra bambaşka bir döneme gireceğiz. Gazilerimize ve şehitlerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en anlamlı yolunun, Türkiye'yi 2023 hedeflerine kavuşturmak, gençlerimize 2053 vizyonumuzu miras bırakmak olduğu kanaatindeyiz." dedi.

GÜNDEM 02.04.2022, 22:10 02.04.2022, 22:18
Erdoğan: Dünya işsizlik tehdidiyle kıvranırken biz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da şehit aileleriyle buluştuğu iftar yemeğinin akabinde gerçekleştirdiği konuşmasında, ramazan ayını canı gönülden kutladı.

Her ramazan ayında olduğu gibi bu sene de ilk iftarlarını şehit aileleriyle yapmak istediklerini belirten Erdoğan, kendilerine sofralarını şeref verdikleri için şükranlarını iletti.

Erdoğan, bütün şehit ailelerine ve gazilere, Türkiye ve Türk milleti için canını oraya koymaya hazır vaziyette görev icra eden kahraman kolluk güçlerine, gerektiğinde hainlerin ve düşmanın silahlarına göğsünü siper etmeye hazır olan her bir yurttaşa, şahsı ve milleti adına teşekkür etti.
 


"Salgın büyük ölçüde defedildi"

Bu mübarek dönemin Türkiye, Türk milleti, bölge ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini Allah'tan dileyen Erdoğan, "Salgın sebebiyle ramazan aylarını biraz buruk geçirdik. Hamdolsun, salgın artık büyük ölçüde defedildi. Allah'ın izniyle birkaç ay içinde tamamen gündemimizden çıkmış olacak." dedi.

"Savaş bizi de etkiliyor"

Ancak bu seneki ramazanı da Karadeniz'in kuzeyinde başlayan, sosyal ve siyasi etkileri ülkemize dek ulaşan bir savaş döneminde karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Her iki tarafla da yakın tarihi, iktisadi, siyasi ve insani ilişkilere sahip olduğumuz Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşı sona erdirmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Gıdadan enerjiye dek birçok alanda global ticaretin dengelerini bozması sebebiyle negatif yansımalarını Türkiye'nin de hissettiği bu savaşın bir an evvel son bulmasını özellikle temenni ediyoruz. Daha evvel Suriye'de gördüğümüz trajedilerin bir benzeri de şimdi Karadeniz'in kuzeyinde yaşanmakta. Bu vahim tablo bize topraklarımızı korumanın, hürriyetimize sahip çıkmanın, onurumuzu korumanın ne kadar önemli olduğunu bir defa daha göstermiştir. Asla unutulmamalıdır ki vatanı olmayanların hürriyeti olmaz. Hürriyeti olmayanın da onuru kalmaz. Onuru kalmayanın ise başına her şey gelir."



"Ekonomimize göz dikiyorlar"

Erdoğan, "Dünyadaki en köklü vatan sevgisine ve devlet geleneğine, en kuvvetli milli beraberlik ve birliğine sahip millet olarak kendimizi hiçbir zaman bu hale düşürmedik ve düşürmeyeceğiz." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle son 10 senedir kuzeyimizde ve güneyimizde sergilenen senaryolara maruz kaldık. Allah'a şükürler olsun ki tüm bu oyunları tek tek bozduk. Ülkemizi karıştırmak isteyenlere fırsat vermedik. Darbecilerin heveslerini kursaklarında bıraktık. Gözlerini Türkiye ekonomisine dikenlerle savaşıyoruz. Allah'ın izniyle bu mücadeleden de galip çıkarak, Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 ekonomiden biri yapacağız.

"Dünya işsizlikle kıvranıyor"

Zorluklar elbette var fakat imkan da var. Sahip olduklarımızın değerini bilmemiz gerekiyor. Hamdolsun, tüm yurttaşlarımızın mal ve can güvenlikleri sağlanmış, huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. Dünya işsizlik tehdidiyle burun burunayken, hamdolsun biz ihracatımızla, üretimimizle, istihdamımızla hedeflerimize ilerliyoruz. Allah'ın izniyle 2023 yılından sonra bambaşka bir döneme gireceğiz. Gazilerimize ve şehitlerimize olan şükran borcumuzu ödemenin en anlamlı yolunun, Türkiye'yi 2023 hedeflerine kavuşturmak, gençlerimize 2053 vizyonumuzu miras bırakmak olduğu kanaatindeyiz."

Yorumlar (0)