Erdoğan, Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışını yaptı

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, açılışı yapılacak olan 10 millet bahçesinin törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz" açıklaması yaptı. 

GÜNDEM 05.06.2021, 16:39 06.06.2021, 14:33
Erdoğan, Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışını yaptı

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açılışı yapılacak olan 10 millet bahçesinin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

“Yeşil alanlarımız, insanımıza nefes borusu olmuştur”

Katıldığı törende ağaçlandırmanın ve temiz çevrenin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastanelerimiz bu pandemi döneminde milletimizin sağlığının korunması konusunda nasıl hayati bir öneme sahip olmuşsa, yeşil çevrelerimiz de insanımıza nefes borusu işlevi görmüştür." açıklamasını yaptı.

Açılan park ve bahçelerin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "20 sene öncesine dek birçok şehrimize yapışan hava kirliliği probleminin ülke genelinde önemli oranda azaltılmasında doğalgazın yanı sıra açtığımız bahçelerin ve parkların katkısı olmuştur." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

"İBB başkanlığı yaptığımda, İstanbul'da öyle ağaç mağaç gibi şeyler yoktu. Görevi devraldıktan sonra bütün yol kenarlarına ağaç diktik. Fidanlar zaman alır. Ağaç ithal ettik ve onlarla İstanbul şehrimizin yol kenarlarını ithal ettiğimiz ağaçlarla tamamen döşedik. İstanbul’umuz bir anda ağaçlandırılmış oldu. Çevre, yeşil tamamen bizim işimiz. Biz bundan sonra da bununla kalmayacak, bu anlamda özellikle ağaçlandırmadaki girişimlerimizi daha da hızlandıracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“814 milyon TL’lik tesis hizmeti”

Son dönemdeki tesis ve hizmet girişimlerinden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Zonguldak'ta dün, Uzun Mehmet Camii'nin millet bahçesini hizmete sunduk. Şimdi de İstanbul, Kars, Aydın, Malatya, Trabzon, Muş, Adıyaman ve Mersin’deki millet bahçemizi artık hizmete açıyoruz. Ayrıca Batman, Van ve Niğde’deki atık su arıtma ile Artvin'deki içme suyu tesislerimizi de hizmete açıyoruz. 814 milyon liraya varan tesisleri halkımızın hizmetine sunacağız. Dalyan ve Köyceğiz’de 38 korunan alan, Muğla'da mavi bayraklı 37 halk plajı, Konya Beyşehir, Muğla Gökova, Samsun Kızılırmak'ta 120 koruma izleme alanımız ile birlikte Mersin ve Kastamonu'da Doğu Çınarı’nda zeytin olarak 84 anıt ağacın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda emeği geçenlere şükranlarımız sunuyorum.”

“Şu ana kadar 61 millet bahçesi yapıldı”

“56 milyon metrekarelik bir alana 324 adet millet bahçesi için harekete geçtik.  Şu ana kadar 61 millet bahçesini hizmete sunduk. 6 şehirde 80 millet bahçesi ise yapım aşamasında. Türkiye genelinde 183 millet bahçesine yönelik çalışmalar ise proje ve ihale safhasında. Yaptığımız her millet bahçesiyle illerimizi bulunduğu bölgeye ekonomik, kültürel ve sosyal değer katan cazibe alanları hazırlıyoruz. Bu bölgeler, afetlerde toplanma alanı olarak da ayrıca hizmet verecektir. Uzun Mehmet Cami’si ile beraber Karadeniz sahilini bir kordon boyu olarak bitirecek bir yeni projeyi Zonguldak'ta da ayrıca hayata geçireceğiz."

Yorumlar (0)