Erdoğan dörtlü zirveye 5 kritik dosya ile gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'nin başkenti Londra’da 3-4 Aralık’ta gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan, Londra’daki temasları dâhilinde Merkel, Macron ve Johnson ile Suriye konulu ikinci dörtlü zirvede bir araya gelecek. Zirvede Anayasa Komitesi’nin çalışmaları, terör örgütleriyle ortak mücadele, güvenli bölge, mültecilerin dönüşü ve Suriye'deli son durum gibi 5 kritik dosya ele alınacak. 

GÜNDEM 25.11.2019, 09:12 25.11.2019, 09:15
Erdoğan dörtlü zirveye 5 kritik dosya ile gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasi trafiği dâhilinde bugün Katar Emiri Temim bin Hamed El Sani ile görüşmek üzere Katar’a gidiyor. Erdoğan ile El Sani, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 5. Toplantısı'na başkanlık yapacak.

Söz konusu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel gelişmeler, Suriye’deki son durum, terörle ortak mücadele, ekonomik ilişkiler, karşılıklı yatırımlar ve enerji konuları masaya yatırılacak. Türkiye ile Katar arasında 3 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin artırılması amacıyla önümüzdeki dönemde yapılacak hamleler de değerlendirilecek. Ziyaret esnasında iki ülke arasında çeşitli alanlarda bazı işbirliği anlaşmalarının imzalanacağı da tahmin ediliyor.

NATO Zirvesi'ne de katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyaretinin ardından İngiltere’nin başkenti Londra’da 3-4 Aralık’ta gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan'ın, zirve kapsamında ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi liderlerle görüşmeler yapacağı öngörülüyor. 

Erdoğan, Londra’daki temasları dâhilinde Macron, Merkel ve Johnson ile Suriye konulu ikinci dörtlü zirvede bir araya gelecek. Söz konusu zirvede Anayasa Komitesi’nin çalışmaları, terör örgütleriyle ortak mücadele, güvenli bölge, mültecilerin dönüşü ve Suriye'deli son durum gibi 5 kritik dosya ele alınacak. 

Cambridge'de cami açılışını yapacak

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’nden sonra Cambridge Merkez Camisi’nin resmî açılışını da yapacak. Ünlü sanatçı Yusuf İslam başkanlığındaki Müslüman Akademisyenler Vakfı ve Diyanet Vakfı işbirliğiyle yapılan cami, "Avrupa'nın ilk çevre dostu camisi" özelliğine sahip.

Bahçesi arındırılmış yağmur suyuyla sulanan caminin karbon salınımına neden olmadığı ifade ediliyor. Yusuf İslam, geçen ay Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Erdoğan'ı güneş panelleriyle kaplı, bin kişilik kapasiteye sahip caminin resmî açılışına çağırmıştı. 

Yorumlar (0)