Erdoğan dört üniversiteye rektör atadı

Erdoğan tarafından dört üniversiteye rektör atandı.

GÜNDEM 11.01.2023, 01:32 11.01.2023, 17:54
Erdoğan dört üniversiteye rektör atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört üniversiteye rektör atadı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararları doğrultusunda, Mersin Üniversitesi'ne Prof. Dr. Erol Yaşar, Balıkesir Üniversitesi'ne Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'ne Prof. Dr. Gülfettin Çelik rektör olarak atandı.

Erdoğan, bahse konu atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin iki, üç ve yedinci maddeleri gereğince gerçekleştirdi.



Diğer atama kararları


MEB'de (Milli Eğitim Bakanlığı) açık bulunan Terbiye ve Talim Kurulu mensupluğuna Fatih Kıratlı atanırken, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan ise görevden alındı.

AFAD'da (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) açık bulunan Denetim ve Rehberlik Başkanlığına Önder Bozkurt, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Mustafa Havan, Yapım ve Barınma İşleri Genel Müdürlüğüne Ahmet Nehar Poçan, Afetlere Müdahale Genel Müdürlüğüne İsmail Palakoğlu, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğüne Orhan Tatar, Başkan Yardımcılığına ise Uğur Sezer atandı.

Göç İdaresi Başkanlığında açık olan Başkan Yardımcılığına Mehmet Hamdi Özçelik atanırken, Adli Tıp Kurumu 8'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp mensupluğuna ise Doç. Dr. Yalçın Büyük getirildi. 

Yorumlar (0)