Erdoğan: Dilimize çok sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Bizim Yunus Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Vatanı evvela dil, ardından ordu bekler. Bunun için de Türkçemize çok sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız." dedi.

GÜNDEM 16.02.2021, 19:50 17.02.2021, 14:08
Erdoğan: Dilimize çok sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Değerli Yunus Emre'yi minnet ve rahmetle yad ediyorum. 2021 yılı, kültürümüz ve tarihimiz açısından birçok önemli yıl dönümünü ihtiva ediyor.

2021 yılını Yunus Emre, İstiklal Marşı ve Hacı Bektaş-ı Veli Yılı olarak ilan ettik. Bu yıl, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı olmasının yanı sıra, Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin 750. ölüm yıl dönümü.

Bosna Hersek, Makedonya ve Azerbaycan'a teşekkür

UNESCO, bu kez vefatının 700. yılı olması sebebi ile 2021 senesini Yunus Emre'ye adadı. Bu husustaki desteklerinden dolayı, Bosna Hersek, Makedonya ve Azerbaycan'a teşekkür ediyorum. 

"Dilimiz, kimliğimizdir"

Neyi inleten, bülbülü ağlatan, Mecnun'a çölleri aştıran da yine aynı aşktır. O aşktır ki Fatih Sultan'ı İstanbul, Alparslan'ı Anadolu yollarına düşürmüştür. O aştır ki İbrahim Ethem'e tacını ve tahtını terk ettirmiştir. Aşk medeniyetinin mimarı ise Yunus Emre'dir. Anadolu'daki 700 senelik varlığımızı temsil eden gönül lideridir. Bir derin mütevekkildir, büyük mürşittir. Tüm nefretlerin, kinlerin, ihtirasların dışında olan, 'sevelim, sevilelim' diyen yüce bir insandır. O, Türkçenin mana ve aşk dili olmasına vesile olmuştur. Onun bize teslim ettiği miras, her bir dizesinin kelime kelime, her kelimesinin hece hece saçaklanarak, 700 senelik geçmişimizi bizim kılan Türkçemizdir. Türkçe dilimiz, bizim kimliğimizdir."





Yorumlar (0)