Erdoğan: Dezenformasyon küresel sorun haline geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır” diyerek sosyal medya mecrasındaki yalan yanlış bilgilerin tehlikesine işaret etti.

GÜNDEM 11.12.2021, 13:04 11.12.2021, 13:23 Hanife
Erdoğan: Dezenformasyon küresel sorun haline geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne (Stratcom Summit '21) video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya platformlarında hız yayılan yalan yanlış bilgilerin saçtığı tehlikeye dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerin ve dijitalleşmenin insan yaşamını da derinden etkilediğini, özellikle sosyal medya mecralarının yaygınlaşmasıyla yalan yanlış üretilmiş haberlerin, dezenformasyonun hızla yayıldığını kaydetti.

Bu tarz haberler nedeniyle milyonlarca insanın hayatının karardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk ortaya çıktığında özgürlüğün sembolü olarak görülen sosyal medya, günümüz demokrasisi için ana tehdit kaynaklarından biridir. Gittikçe artan dijital faşizm ve yalan haber furyasına karşı, bizim gibi dünyanın gelişmiş demokrasileri de teyakkuz halindedir" dedi. 


Yeni hukuki idari düzenlemeler geliyor

Dezenformasyonun küresel bir güvenlik sorununa dönüştüğüne dikkat çeken Erdoğan, "Kamuoyunu doğrudan bilgilendirmek, dezenformasyon ve propagandayla mücadele etmek bu bakımdan önemli. Demokrasinin ve uluslararası hukukun bize tanıdığı yetkiler çerçevesinde dünyadaki iyi örnekler ışığında, kendi ihtiyaçlarımız çerçevesinde yasal zeminde gerekli hukuki ve idari düzenlemeleri hayata geçiriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bu konuda Türkiye’de birçok tarihi adım atıldığını aktaran Erdoğan, ulusal kamu diplomasisi strateji belgesi ve eylem planı ile söz konusu kurumların yol haritasını oluşturduklarını ve halen hazırlıkları süren stratejik iletişim politika belgesiyle bu çabaları bir üst seviyeye taşıyacaklarının altını çizdi.

Erdoğan konuşmasında Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nin bu alanda trendleri belirleyen yetkin katılımcıları ile stratejik iletişim çalışmalarına yön veren bir platforma dönüşeceğine inandığını söyleyerek sözlerini sonlandırdı.
 

Yorumlar (0)