Erdoğan deprem bölgesinde konuştu: Maddi yardım ve otel açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu Kahramanmaraş'a gitti. Güncel ölü ve yaralı sayısını açıklayan Erdoğan, "İsteyen vatandaşlarımızı Mersin, Alanya ve Antalya gibi yerlerdeki otellere yerleştiririz. Bu konuda görüşmeler yaptık. Hasar tespitleri yapılıyor. Depremden etkilenen ailelere ilk etapta 10 bin liralık yardımda bulunacağız." dedi.

GÜNDEM 08.02.2023, 14:23 08.02.2023, 15:54 Hakan Öksüz
Erdoğan deprem bölgesinde konuştu: Maddi yardım ve otel açıklaması

Yıkıcı depremlerin etkili olduğu Kahramanmaraş'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile diğer yetkililerden bilgi aldı. AFAD tarafından Onikişubat Stadyumu'nda kurulan çadır kentte incelemeler yapan Erdoğan, güncel ölü ve yaralı sayısını açıkladı.

Güncel ölü ve yaralı sayısı

Depremde ölenlerin sayısının 8 bin 574'e yükseldiğini kaydeden Erdoğan, "49 bin 133 yaralımız var. Tespit edilen yıkılmış bina sayısı 6 bin 944. Milletimiz şimdiye kadar birçok felakette sabır gösterdi. Bu sabrı yine göstermeye devam ediyorlar." dedi.

"İkinci gün ve bugün hakimiyet sağlandı"

AFAD ve belediyelerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakan arkadaşlarım ile beraber koordinasyonu sağlıyoruz. Devlet bütün kurumlarıyla iş başındadır. Depremin ikinci gününde ve bugün hakimiyet sağlandı. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Provokatörler var, fırsat vermeyelim." ifadelerini kullandı. 

"Otellere isteyen vatandaşlarımızı yerleştirebiliriz"

Mersin, Alanya ve Antalya gibi sahil şeridindeki bazı otellerle görüştüklerini söyleyen Erdoğan, "İsteyen vatandaşlarımızı buradaki otellere yerleştiririz. Çadırlardan memnun kalmayan vatandaşlarımız için ciddi sayıda oda ayrıldı. Havalimanı ve yollarda yaşanan bazı sıkıntıların yanı sıra akaryakıt konusunda da problemler oldu. Bunlar yavaş yavaş aşılıyor. Hasar tespitleri yapılıyor, ailelere destek verilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunun için bütçe ayırdı. İlk etapta bu ailelere 10 bin liralık yardımda bulunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)