Erdoğan'dan Yunanistan'a mesaj

Erdoğan, "Kızılelma'nın seri üretimine başladıktan sonra bunlar F-16 savaş uçağının taşıdığı bombayı taşıyabilecek. Tüm bunlarla birlikte Yunan şimdi ne diyor? 'Çılgın Türkler neler yapıyor?' İzmir'den çeşitli denemeler yapıldı ve oradan fırlatılacak olan bir füze, bunları korkutmaya başladı. Ben de buradan diyorum ki 'Ey Yunan, sen uslu durduğun sürece bizim seninle hiçbir işimiz olmaz. Yeter ki uslu durabil.'" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.01.2023, 22:50 16.01.2023, 09:24
Erdoğan'dan Yunanistan'a mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'daki programları çerçevesinde toplu açılış merasimi ile Sivil Toplum ve Muhtarlar Buluşması'nın akabinde Fethiye ilçesine geçiş yaptı.

Burada otobüs üzerinden yurttaşlara seslenen Erdoğan, ilçenin kendilerinin gönlünde apayrı bir yerinin olduğunu dile getirerek, "Muğla ziyaretlerimizde muhakkak Fethiye'ye de geliyor ve sizlerle hasbihal etmeye çaba gösteriyoruz." şeklinde konuştu.



"Ey Yunan..."


Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Göreve başladığımızda savunma sanayisinde yerlilik oranı yüzde 20'ydi. Şimdi ise bu oran yüzde 80'e ulaştı. Artık SİHA'larımızı, İHA'larımızı yapıyor muyuz? Fakat hepsinden de öte şimdi bir başkasını daha yapmayı başardık. Nedir o? Kızılelma da artık var mı? Seri üretime de başladıktan sonra bunlar F-16 savaş uçağının taşıdığı bombayı taşıyabilecek. Tüm bunlarla birlikte Yunan şimdi ne diyor? 'Çılgın Türkler neler yapıyor?' İzmir'den çeşitli denemeler yapıldı ve oradan fırlatılacak olan bir füze, bunları korkutmaya başladı. Ben de buradan diyorum ki 'Ey Yunan, sen uslu durduğun sürece bizim seninle hiçbir işimiz olmaz. Yeter ki uslu durabil.' An itibarıyla füzemizin menzili 565 kilometre. Bu mesafe yetmez, bunu şimdi 1.000 kilometreye yükselteceğiz.



"Millete ve ülkeye hiçbir hayırları yok"

Savunma sanayimiz kuvvetleniyor. Terör örgütleri eziliyor. Türkiye'ye tepeden bakan herkesin süngüleri düşüyorsa buna istisnasız bir şekilde hep beraber destek vermeliyiz. Lafı uzatmaya lüzum yok. Sizler, kimlerin Türkiye'nin kazanımlarından gururlandığını, kimlerin karalar bağladığını çok iyi biliyorsunuz. Bir masa çevresinde sürekli olarak toplanıp dağılanların kendi ihtiraslarını dağıtmak, kendi hırslarını tatmin etmek haricinde millete ve ülkeye hiçbir hayrı olmadığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Allah'ın izniyle 2023'ü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümü olmanın da ötesinde 'Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcına hep beraber çevirmeye hazır mıyız? Bunun için önümüzdeki seçimlerinde oyunuza, iradenize, sandığa sıkı sıkı sahip çıkmanızı istiyorum. Merhum Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950 tarihinde 'Söz milletindir.' diyerek açtığı bu yolu 2023'te, 'Karar da söz de milletindir.' diyerek menziline hep beraber ulaştıracağız."

Yorumlar (0)