Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 13.05.2021, 19:07 17.05.2021, 12:14
Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile telefon görüşmesi yaptı.

İki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs, Gazze ve Filistinlileri hedef alan saldırıları ele alındı.



Buhari ile görüştü


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile bir telefon görüşmesi yaptı. 

Erdoğan, Filistin'i hedef alan saldırıları sebebi ile uluslararası camianın adalet, hukuk ve vicdan yoksunu İsrail'e hak ettiği dersi vermesi için gayret sarf ettiklerini ifade etti.

İki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmelerin de ele alındığı görüşmede Erdoğan, Nijerya'nın da bu haklı davasında Filistinlilerle dayanışma içinde olacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Kazımi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Kazımi’nin karşılıklı olarak Ramazan Bayramı kutlamasında bulunduğu görüşmede, İsrail’in Gazze, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlileri hedef alan saldırıları de konuşuldu. 

Caparov ile görüştü

Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile de görüştü. İkili ilişkiler ve bölgesel hususların da değerlendirildiği görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'de yaşattıkları sebebi ile İsrail’e gereken dersin verilmesi maksadıyla uluslararası alandaki girişimlerinde Kırgızistan’ı da Türkiye'nin yanında görmek istediklerini dile getirdi.

Gani'nin Ramazan Bayramı'nı kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, karşılıklı olarak Ramazan Bayramı kutlamasında bulundu. 

Yorumlar (0)