Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-22 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki senenin ilk aylarında yeni anayasayı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız." dedi.

GÜNDEM 01.09.2021, 19:10
Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-22 Adli Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.
 


"FETÖ'nün adalete vurduğu darbelerin izlerini sileceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Ankara'nın tarihine ve şanına yakışır bir adliye binası kazandırmakta kararlıyız. Proje çalışmaları tamamlanmak üzere, inşallah 2021 yılı bitmeden temeli atılacak.

Asıl görevlerini bir kenara atıp cuntacılara, vesayet güçlerine selam duranların elinde yargının nasıl bir zulüm makinesi haline dönüşebileceğine şahit olduk. 15 Temmuz 2016, demokrasi tarihimizde birçok yönden olduğu gibi yargı kültürü yönünden de bir dönüm noktası niteliğindedir. Geçmişte meydana gelen olaylardan çıkarılması gerekenen önemli ders yargı tarafsızlığı ve bağımsızlığının, hukuka bağlı kalmanın ne denli hayati bir öneme sahip olduğu gerçeğidir. Önce darbeciler, ardından vesayetçiler, en sonunda da FETÖ'nün milletimizin adalet duygusuna vurduğu darbelerin izlerini silene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Yeni yargı paketi

Yargı kararlarına getirilecek olarak hukuki, ilmi, yapıcı, mantıklı, makul eleştiriler, yargıya engel değil tam aksine yargının gelişmesine destek olur. Yeni adli yılda hem milletimizi hem de adalet teşkilatımızı rahatlatacak yargı reformu çalışmalarımızı hız kazandıracağız. Reform stratejimizin temelinde hür birey, güçlü toplum ve daha demokratik bir Türkiye idealimiz bulunmaktadır. İnsan hakları, hak ve hukuk gibi kavramları bugüne dek hiçbir ucuz politikaya ya da gündelik ajandaya teslim etmedik, etmeyeceğiz. Yeni bir yargı paketi için derhal kolları sıvadık. Arkadaşlarımız en kısa süre içerisinde bu yeni paketi TBMM'nin gündemine getirecekler.

Yeni anayasa

Muhalefetin anayasa çalışmaları taslaklarını müzakere etme ve ortak bir metin olanağı ortaya çıkarsa, ülkemiz için büyük bir kazanç olacaktır. Her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki senenin ilk aylarında yeni anayasayı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız.

Yorumlar (0)