Erdoğan'dan Yassıada'ya ziyaret: "Siz darbeciydiniz, biz ise..."

Yassıada'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak yeniden düzenlenen Yassıada'yı ziyaret etti. Erdoğan, "Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın yıl sonu itibariyle açılışını yapacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 26.05.2019, 20:09
Erdoğan'dan Yassıada'ya ziyaret: "Siz darbeciydiniz, biz ise..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi'ndeki programından sonra helikopterle Yassıada'ya geçti.

Erdoğan, "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak tekrar düzenlenen Yassıada'ya ziyarette bulundu.

Merhum başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararının verildiği Yassıada'da yapımı süren kongre ve sergi alanlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Erdoğan, ardından gazetecilerle bir araya geldi.

"SİVRİADA'YI CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın yıl sonu itibariyle açılışını yapacağız. Sivriada'da amfi tiyatro yapabilirsek süper bir şey olur. Sivriada'yı da cazibe merkezi haline getirebileceğimize inanıyorum." diye konuştu.

DARBELERE SON

Türkiye'de kimsenin darbe girişiminde bulunamayacağını kaydeden Erdoğan, "Burada aslında bunu yapmakla, 'Bakın sizin darbe yaptığınız yeri biz güllük gülistanlık hale getirdik. Siz darbeciydiniz, biz burayı pırıl pırıl hale getirdik...' Bu bir farkın aynı zamanda ortaya konmasıdır. Güçlendikçe kimse bu ülkede darbe yapamaz. Bütün mesele bizim güç kazanmamızdır." ifadelerini kullandı.

"5 MİLYON CİLTLİK KÜTÜPHANE BİTMEK ÜZERE"

"Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 5 milyon ciltlik kütüphaneyi şu an bitirmek üzereyiz" diyen Erdoğan, "Bir de İstanbul'da Rami Kışlası'nı Ankara'dan daha güçlü bir kütüphane haline getiriyoruz. Bu, 6 milyon ciltlik bir kütüphane olacak, dijital ortamda bu kitaplar sergilenecek. İnşallah bu adımları atmanın yanında Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na da kendisini tanımlayan bir kütüphaneyi kazandırmış oluruz." değerlendirmesini yaptı.

İşte yeni planlamayla adada yer alacak yapılar:

"Spor Salonu - 27 Mayıs Müzesi, Adnan Menderes Kongre Merkezi, Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi, Demokrasi ve Karşılama Meydanları, Şeref Salonu, Tarihi Bizans Sarnıcı, Şato Yapısı, İskele Kafe Yapısı, İskele İdare ve Kriz Yönetim Yapısı, VIP Karşılama Yapısı, Seyir Terasları ve Elektrik Merkezi, Ada Oteli Yapısı, Bungalovlar, Helikopter Pisti, Cami, Demokrasi ve Şehitler Anıtı ve Meydanı, Ada Restoran ve Personel Yatakhanesi, Subay Gazinosu, Arıtma Tesisi, Yönetim Binası, Açık Hava Müzesi, Demokrasi Parkı."

Yorumlar (0)