Erdoğan'dan yaşanan felaketlere ilişkin açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan Manisa ve Elazığ depremleri, Van'daki çığ felaketi ve son olarak İstanbul'da yaşanan feci uçak kazasının ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 06.02.2020, 00:50 06.02.2020, 01:03
Erdoğan'dan yaşanan felaketlere ilişkin açıklamalar...

Van'daki çığ felaketi ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Art arda gelen felaketler karşısında her zaman tek yürek, tek yumruk olan; gücünü, azmini ve metanetini tüm dünyaya defalarca gösteren Türkiye Cumhuriyeti, inşallah bu dönemi de Devlet-Millet dayanışmasıyla atlatacaktır" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmeler şöyle:

- Bahçesaray'da meydana gelen çığ felaketleri ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan uçak kazası bizleri derinden üzmüş, Elazığ depremi ve İdlib'te askerlerimizin şehit edilmesi sonrası yaşadığımız acı katlanmıştır.

- Tüm bu hadiselerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit olan askerlerimize, itfaiye mensuplarımıza, korucularımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, yaralıların acil şifa bulmasını temenni ediyorum.

- Art arda gelen felaketler, kazalar ve menfur saldırılar karşısında her zaman tek yürek, tek yumruk olan; gücünü, azmini ve metanetini tüm dünyaya defalarca gösteren Türkiye Cumhuriyeti, inşallah bu dönemi de Devlet-Millet dayanışmasıyla atlatacaktır.

- Felaketlere hazırlığımızı daha da güçlendirecek, yaralarımızı hızla saracak, afetlerden ve kazalardan etkilenen vatandaşlarımızı, şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi her zamanki gibi kucaklayacak ve onlara destek olacağız. İnşallah bu zor dönemlerden daha da güçlü çıkacağız.

Elazığ depremi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Başta Diyarbakır olmak üzere Malatya Pütürge, Mardin, Kayseri, Erzincan ve birçok ilde daha hissedildi. Depremde 41 kişi hayatını kaybetti.

Van'da çığ felaket

 Van'da 5 kişinin öldüğü çığ felaketinde kaybolan 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaydaki toplam can kaybının 33 olduğunu açıkladı. 

İstanbul Sabiha Gökçen'de uçak kazası

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir uçak pistten çıktı. İzmir-İstanbul seferini yaptığı öğrenilen uçakla ilgili gelen görüntülerde uçağın üç parçaya bölündüğü görüldü. Kaza sonrası çok sayıda ekip olay yerine sevk edilirken Sabiha Gökçen Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. Sağlık Bakanı Koca, 157 yaralının hastanelere sevk edildiğini ancak 1 vatandaşın ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yorumlar (0)