Erdoğan'dan WhatsApp'a "dijital faşizm" suçlaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, WhatsApp'ın sözleşme zorbalığını, "dijital faşizm" olarak nitelendirdi ve "anavatan" ile "mavivatan" kavramlarına bir yenisini ekledi: Siber vatan!

GÜNDEM 15.01.2021, 15:29 15.01.2021, 16:06
Erdoğan'dan WhatsApp'a "dijital faşizm" suçlaması!

Dolmabahçe Sarayı'nın Veliaht Dairesi'ne gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığına bağlı Resim Heykel Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programına katılarak kültür ve teknoloji üzerine bir konuşma yaptı.

Toplumların asıl zenginliğinin medeniyete katkılarıyla ölçüldüğünü, son dönemde Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin modern yorumu olan yeni bir mimari üslubunu Türkiye'ye yerleştirmeye çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada ekonomik ve siyasi güç dengesi tekrar biçimlenirken Türkiye'nin en çok aile, eğitim ve kültür konuları üzerinde durması gerektiğini bildirdi.

Erdoğan'dan yeni kavram: Siber vatan

Ülkelerin artık egemenlik haklarının fiziki sınırlarla belirlenmediği, dijital dünyada ülkelerin dijital saldırı altında olduğu vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın önündeki yeni dönemin adının "dijital çağ" olduğunu, "siber vatana" sahip çıkmak için "teknik altyapı" ve "içerik üretimi" gerektiğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından başlayan siber güvenlikte her bir vatandaşa hitap edecek, onları yerli mecralara çekecek içerik üretilmezse siber savunma hattını koruma noktasında başarısız olunacağını diye getirdi.

WhatsApp'a cevap!

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı dayatmaları "dijital faşizm" şeklinde nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yaşanan olayların (WhatsApp sözleşme dayatması) dijital faşizmin nerelere kadar gelebileceğini gösterdiğini ifade etti.

"Mavi vatan gibi siber vatanı da koruyacağız"

Türkiye'nin vatan savunması nasıl ki karada "anavatan", denizde "mavi vatanı" üzerinde sürdürüyorlarsa dijital dünya içinde "siber vatanı" da koruyacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, siber vatana önümüzdeki süreçte hem teknik altyapıyı güçlendirerek hem de ilhamı Türk medeniyeti olacak içerik üretimini artırarak sahip çıkacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Türk tarihini ve kültürünü konu alan dizilerin dünyanın dört bir tarafında ilgiyle takip edildiğini hatırlatarak, "Doğru yolda ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)