Erdoğan'dan "uzay" müjdesi!

Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ve Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Törenine katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjde verdi.

GÜNDEM 30.08.2020, 17:55 30.08.2020, 18:20
Erdoğan'dan "uzay" müjdesi!

Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ve Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni ile Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Törenine katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir eşlik etti.

Açılış törenindeki konuşmasına, "Malazgirt'e sahip çıkıldığı ancak 30 Ağustos'a sahip çıkılmadığı" iddialarına cevap vererek başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt'e nasıl sahip çıkıyorlarsa, bu toprakları ebedi vatan kılan Büyük Zafer'e de aynı samimiyetle, aynı heyecanla sahip çıktıklarını belirterek, "Malazgirt ne kadar bizimse, İstanbul'un fethi ne kadar bizimse, Çanakkale de, Dumlupınar da, Sakarya da bizimdir." dedi.

Erdoğan, Türk tarihindeki hiçbir zaferin diğerinin alternatifi olmadığını, bilakis her zaferin bir sonraki zaferin habercisi ve bir öncekinin tamamlayıcısı olduğunu vurguladı.

Ortak değerler arasında bölücülük yapanların, Türk tarihinin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenlerin, Gazi Mustafa Kemal'in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanların Türkiye ile bağını koparmış zavallılar olduğunu kaydeden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı birbirine düşürmek isteyenlerin, Türk topraklarına nifak tohumu ekmeye çalışanların gereken cevabı yine Türk milletinden alacağını vurguladı.

Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığını bildiklerini söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı, Sakarya'daki tank palet fabrikasını diline dolayanların, Türkiye'yi 2002'ye kadar yüzde 70 oranında dışa bağımlı hale getirenler olduğunu belirtti.

Savunma sanayisi alanında koordinasyon ve eş güdüm eksikliğine tahammüllerinin olmadığını, özellikle Türkiye'nin üretebileceği ürünlerin yurt dışında üretilmesine asla razı olmadıklarını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, millî olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacaklarının da müjdesini vermek istediğini dile getirdi.

Bayraktar TB2 SİHA'nın (silahlı insansız hava aracı) lazer işaretlemesini yaptığı hedefin, lazer güdümlü 230 milimetre füze sistemi tarafından vurulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yeni gelişmenin bilhassa cephedeki Türk askerinin gücüne güç katacağının altını çizdi.

Türkiye'nin terörle mücadelesine, Akdeniz ve Ege başta olmak üzere bölgedeki hak ve menfaatlerine yönelik tehditlerin de eklendiğini ifade eden Erdoğan, savunma sanayisine yapılan yatırımların, insan kaynağıyla tahkim edilerek tüm tehditlerle etkili mücadele ettiklerini bildirdi.

"Subay ve astsubay kadrolarını ne kadar iyi yetiştirir ne kadar donanımlı hale getirirsek kendimizi o kadar güven içinde hissederiz" diyen Erdoğan, kimi tarihçilerin dediği gibi "biz ordusu olan bir toplum değil bizatihi kendisi ordu olan milletiz." ifadelerini hatırlattı. Erdoğan, bu hakikatin idrakinde olmayan kimi gafillerin ve hainlerin ısrarla Türk ordusu ile Türk milletini ayrıştırmaya çalışmasının beyhude bir gayret olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin teknolojik üstünlüğünün yetişmiş insan kaynağı ve manevi gücüyle birleştirilmesi durumunda Türkiye'nin önünde durabilecek hiçbir güç olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asıl soru şu: Acaba şu anda Akdeniz'de ve mücavirinde karşımıza dikilenler aynı fedakarlıkları göze alabiliyorlar mı?" dedi.

Türkiye'nin sınırları dışından kuşatılmaya çalışıldığını ancak millete biçilen kefeni kararlılıkla parçalayıp attıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, on binlerce kilometre öteden Türkiye'nin demokrasisine, hukuk devletine, bölgesel çıkarlarına göz diken ülkelerin, bu sürecin dönüp kendilerine verecekleri zararın farkında olup olmadığını sordu.

Bazı ülkelerin ellerinden gelse Türk milletine bir nefes hava, bir yudum su, bir lokma ekmek vermeyeceklerini ve bu kuşatma için çaba sarf ettiklerini çok iyi bildiklerini belirten Erdoğan, karada, denizde ve havada Türkiye'nin karşısına çıkacak herkesin Türkiye'nin meşruiyetini, uluslararası hukuktan alan haklarını koruma kararlılığını gördüğünü kaydetti.

Erdoğan, önce 2023 hedeflerini hayata geçireceklerini ardından yeni nesile 2053 ve 2071 Türkiye'sini miras bırakacaklarını söyleyerek, "Ok yaydan fırlamıştır ve mutlaka hedefini bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'nin artık yerli ve millî teknolojilerle uzay liginde olduğunu vurgulayan Erdoğan, Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi'nin açılışını yaptı.

Yorumlar (0)