Erdoğan'dan Ukrayna diplomasisi

Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ve Avusturyalı mevkidaşı Bellen ile bir telefon görüşmesi yaptı.

GÜNDEM 01.03.2022, 18:20
Erdoğan'dan Ukrayna diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturyalı mevkidaşı Alexander Van der Bellen ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısı ve iki ülke ilişkileri ele alındı.

Erdoğan, bahse konu görüşmede, Ukrayna-Rusya arasında ateşkesin tesisi, barışın tekrar sağlanması ve insani durumların iyileştirilmesi için ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiklerini ifade etti.

İkili ilişkilerinin her seviyede gelişme kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, ülkede ikamet eden Türk vatandaşlarının iki ülke arasındaki iletişimin gelişimine büyük katkı sunduğunu belirtti.

Son gelişmelerin, ülkemizin, Avrupa'nın güvenliği yönünden ne kadar önemli olduğu gerçeğini bir defa daha ortaya koyduğuna işaret eden Erdoğan, AB ile ilişkilerde, Gümrük Birliği'nde güncellemeye gidilmesine yönelik müzakerelere başlamak ve vize serbestisi görüşmelerinde mesafe kat etmek dahil anlamlı ve somut adımlar atılmasını istediklerini söyledi.

Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

Erdoğan, Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bahse konu görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırıları başta olmak kaydıyla ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

Erdoğan, ikili görüşmede, Ukrayna-Rusya arasında acil ateşkes sağlanması için gayret göstermeye devam ettiklerini, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)