Erdoğan'dan TÜSİAD'a tepki

Erdoğan, "TÜSİAD ve yavruları, sizlere sesleniyorum. Kalkıp da iktidara saldırmanın değişik versiyonlarını, yollarını aramayın, bizimle mücadele etmeye gücünüz yetmez. Sizlerin cinsinizi de cibiliyetinizi de çok iyi biliyorum." dedi.

GÜNDEM 19.12.2021, 22:07 21.12.2021, 09:14
Erdoğan'dan TÜSİAD'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni'ne iştirak etti.


"Benden aksini beklemeyin"

Burada gerçekleştirdiği konuşmasında TÜSİAD'a sert sözler sarf eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin son 19 senesi, cumhuriyet tarihinin de çok ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir aşamaya geçişin sembolüdür. Neymiş, faizleri düşürüyormuşuz... Benden aksi bir şey beklemeyin. Aslında son 8 senedir yaşadığımız her olayın bir yanında ekonomi hep vardı. Son 19 senedir attığımız her bir adımda önümüze gelen engellerin arkasındaki neden neyse, bugünlerde meydana gelenlerin nedeni de aynıdır. Diğer ülkeler uygulamaya koyduğunda alkışlanan her adım, biz teşebbüs ettiğimizde akıl dışı bir saldırıyla karşı karşıya kalıyor. 

"Bize gücünüz yetmez"

TÜSİAD ve yavruları, sizlere sesleniyorum. Kalkıp da iktidara saldırmanın değişik versiyonlarını, yollarını aramayın, bizimle mücadele etmeye gücünüz yetmez. Sizlerin cinsinizi de cibiliyetinizi de çok iyi biliyorum. Bizim derdimiz başka, sizin derdiniz başka.

"Rezervleri biz artıracağız"

Türkiye'yi bir dolar karşılığında vatanını satanların eline bırakmadık, bırakmayacağız da. Türk ekonomisi şimdiye dek olduğu gibi bundan sonraki süreçte de serbest piyasa ekonomisi kurallarına riayet edecek şekilde yoluna devam edecektir. Hans, George bunlar gelip de bizim Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın döviz rezervini artırmayacak. Bunu bizzat biz yükselteceğiz, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Anımsayın 6 sıfırı attığımız dönem karşı çıkanlar, Taksim Meydanı'nda anıracağını söyleyenler şimdi yine aynı şeyleri dile getiriyor. 

Yorumlar (0)