Erdoğan'dan 'TL' vurgusu

Gaziantep'teki bir tekstil fabrikasını ziyaret eden Erdoğan, "Benim Türk liram varken ne işin var yok avroydu, yok dolardı... Türk lirası, Türk lirası, alışacaksınız buna." dedi.

GÜNDEM 25.12.2021, 20:11 26.12.2021, 14:21
Erdoğan'dan 'TL' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep 4'üncü OSB'de bulunan bir tekstil fabrikasında işçilerle beraber akşam yemeği yedi. 

"Fabrika sayımız artacak"

Burada konuşma yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Burada çok sayıda kadın işçi görüyorum. Bu hepimizi gururlandıran bir tablo. Burası 950 kişinin ekmek kapısı, yakında bu sayı 1.500'ü bulacak. Kentte 1 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. OSB'deki 1.140 girişimcimizi ve binlerce işçimizi kutluyorum. Tüm imkanlarımızla onları teşvik ediyoruz. OSB'nin 6'ıncı etabı da faaliyete geçerse 2 bine yakın fabrikamız olacak.

"Türk lirasının onurunu kurtarıyoruz"

Asgari ücreti 4.250 TL yaptık. Evli ve çocuklu çalışanların maaşı daha yüksek olacak. Asgari ücreti ilk açıkladığımızda ücret miktarını döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle küçümsemeye çalışanları gördük. Kur çakıldı fakat o kişilerin yeniden hesap yaptıklarını görmedik. Benim dolarla işim olmaz. Türk lirası, Türk lirası... Rahmetli Turgut Özal da Türk lirasının onurunu kurtarmıştı, şimdi de biz aynısını yapıyoruz. Global gıda ve enerji fiyatlarındaki artışı halkımıza minimum düzeyse yansıtıyoruz."





















Yorumlar (0)