Erdoğan'dan tarihi konuşma: Kazanan 85 milyondur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibinin 85 milyon vatandaşın tamamı olduğunu söyledi. Beştepe'de toplanan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yolda beraber yürüdük" dedi. Erdoğan, "Şu anda faiz 8.5'a indirildi. Göreceksiniz enflasyon da inecek" diye konuştu.

GÜNDEM 29.05.2023, 00:10 29.05.2023, 01:11
Erdoğan'dan tarihi konuşma: Kazanan 85 milyondur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yurttaşlara hitap etti. 



"Kazanan ülkemizdir, kazanan demokrasimizdir"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Vatandaşlarımızın her iradesi gibi bu neticenin de başımızın üstünde yeri vardır. Kazanan yalnızca biz değiliz. Kazanan ülkemizdir, kazanan demokrasimizdir.

Bugün hiç kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun hepsi kazanmıştır. Artık milli hayallerimiz, milli hedeflerimiz etrafında bütünleşme, birleşme zamanıdır.



"Depremin etkilediği kentleri ayağa kaldıracağız"

Seçimler tamamlandığına göre artık bütün enerjimizi ve zamanımızı çalışmaya, hizmet vermeye, eser üretmeye tümüyle tahsis edeceğiz.

Yüzyılın felaketi 6 Şubat 2023 depremlerinin yaralarını sarmak, yerle bir olan kentlerimizi tekrar ayağa kaldırmak, önceliklerimizin en ilk sırasında yer almaya devam edecektir.



"En acil konu başlığımız enflasyon"

Enflasyonun sebep olduğu fiyat artışlarından kaynaklanan sorunları ortadan kaldırmak, refah kaybını telafi etmek, ilerleyen günlerin en acil konu başlığıdır.

Hayvancılık ve tarımda girdi fiyatlarını düşüren, üretici gelirlerini yükselten, tüketici erişimini kolaylaştıran bir sistemi uygulamaya sokacağız.

İstikrar ve güvenle yolumuza devam edeceğiz. Uluslararası itibara sahip olan finans yönetimi, istihdam ve yatırım odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz.



"Bir sene içinde 1 milyon Suriyeli geri dönecek"

Suriye topraklarında oluşturduğumuz güvenli bölgelere bugüne değin 600 bine yakın kişinin gönüllü bir şekilde geri dönmesini temin ettik. Katar ile birlikte yürüttüğümüz yepyeni bir iskan projesiyle, birkaç sene içinde 1 milyon kişinin daha geri dönüşünü sağlayacağız."

Yorumlar (0)