Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Satış değil, işletme devri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın Katarlı yatırımcılara satılmadığını, yapılan şeyin "işletme devri" olduğunu söyledi.  

GÜNDEM 05.12.2020, 15:10 06.12.2020, 17:11
Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Satış değil, işletme devri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sık sık tartışmalara neden olan Tank Palet Fabrikası'na ilişkin açıklamada bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan Tank Palet Fabrikası üzerinden Türkiye'yi baltalama girişiminde bulunulduğunu ifade etti.

"Değeri 250 milyon dolar"

Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın binası, arazi ve makineleri dâhil olmak üzere değerinin 250 milyon dolar olduğunu söyledi. 

"İşletme devri yapıldı"

"Tank Palet Fabrikası'nın değer 20 milyon dolar" diyenlerin hayatında hiç fabrikayla karşılaşmadıklarını veya 20 milyar doların ne demek olduğunun farkında olmadıklarını belirten Erdoğan, söz konusu fabrikanın Katarlı yatırımcılara satılmadığına dikkat çekti. 

Erdoğan, yapılan şeyin "işletme devri" olduğunu belirtti.

"TEI motor üretip dünyaya satma yolunda ilerliyor"

Öte yandan, ilk millî helikopter motoru olarak kayıtlara geçen TEİ-TS1400'ün testi de gerçekleştirildi. 

Motor teknolojileri konusunda çok az ülkenin sözünün geçtiğini kaydeden Erdoğan, oldukça geniş bir ekosistemin birlikte faaliyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, TEI'nin (TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.) artık motor üretip dünyaya satışını yapan bir şirket olma yolunda ilerlediğini ifade etti. 

"Savunma sanayide farklı bir sürece adım atıldı"

Söz konusu projeler ile savunma sanayi alanında farklı bir sürece adım atıldığını aktaran Erdoğan, motor geliştirme projesi dâhilinde gerçekleştirilecek yatırımlarla TEI'nin (TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.) Türkiye'de bir rol model olacağını kaydetti. 

"Bütün motorlar envantere dâhil edilecek"

Erdoğan, Altay Tankı, hafif zırhlı araçlar, insansız hava araçları (İHA) ve füze motorlarının geliştirildiğine dikkat çekerek, kısa bir süre içerisinde bütün motorların envantere dâhil edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayide bulunan araçların motorlarının hepsini üretene kadar çalışmalara devam edileceğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)