Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Anlaşma uzatıldı

Katıldığı bir açılış töreninde 19 Mart'ta sona erecek tahıl anlaşması konusunda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anlaşmanın uzatılması konusunda anlaşma sağladık." dedi.

GÜNDEM 18.03.2023, 17:39 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması: Anlaşma uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gelibolu – Eceabat Devlet Yolu ile Seddülbahir Kalesi açılış töreninde tahıl koridoru anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Anlaşmanın uzatıldığı müjdesini veren Erdoğan, "Ukrayna ve Rusya arasındaki en önemli anlaşmalardan biri olan tahıl koridorunda bugün son gündü. Anlaşmanın süresi 19 Mart'ta sona erecekti. Anlaşmanın 120 gün uzatılması konusunda anlaşma sağladık. Bu anlaşma sayesinde yaklaşık 25 milyon ton tahılın sevkiyatı yapıldı. Gıda tedariğinin istikrarı açısından son derece önemli bir anlaşma." dedi.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal: "Anlaşma süresiz olmalı"

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal'ın da anlaşmaya ilişkin hükümet toplantısında yaptığı konuşmadan bazı başlıklar geldi. Söz konusu açıklama, Ukrayna Hükümeti Basın Merkezi tarafından paylaşıldı. Tahıl koridoru anlaşmasının küresel gıda güvenliği için kritik öneme sahip olduğunu belirten Başbakan Shmyhal'ın, "Tahıl anlaşması otomatik olarak 120 gün uzatılmalı ve süresiz olmalı. BM ve Türkiye de bunu savunuyor." değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi. 

Yorumlar (0)