Erdoğan'dan, Tabipler Birliği'ne sert sözler: Yalancılar, sahtekarlar

Turkovac'a yönelik eleştirilerde bulunan Tabipler Birliği'ne cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yahu siz ne yalancısınız, ne sahtekarsınız. Madem biliyorsunuz, bugüne kadar Tabipler Birliği olarak bir eseriniz var mı?" diye konuştu. 

GÜNDEM 08.01.2022, 17:59 10.01.2022, 09:24
Erdoğan'dan, Tabipler Birliği'ne sert sözler: Yalancılar, sahtekarlar

Koronavirüse karşı Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen inaktif aşı, 22 Aralık tarihinden itibaren acil kullanım onayıyla seri üretime geçti. Aşının onay aldığı müjdesini de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca açıklamıştı.

Tabipler Birliği’nden ‘bilimsel veri’ açıklaması

Bu gelişmelerden sonra Türk Tabipler Birliği, Turkovac aşısına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden “Turkovac ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan ivedilikle bütün bilimsel verileri paylaşmasını bekliyoruz.” sözlerini paylaştı.

Erdoğan’dan Tabipler Birliği’ne: ‘Sahtekarsınız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı ile birlikte yapımı biten diğer projelerin açılış töreninde açıklamalarda bulundu ve burada Türk Tabipler Odası’na yanıt verdi. Erdoğan, "Erciyes Üniversitesi TURKOVAC aşısını geliştiriyor. Tabipler Birliği böyle bir şey yok diyor. Yahu siz ne yalancısınız, ne sahtekarsınız” sözlerini kullandı.

“Şu ana kadar bir eseriniz var mı?”

"Biliyorsunuz madem, bugüne kadar Tabipler Birliği olarak bir eseriniz var mı?" şeklinde soru soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Fakat yapan kişilere de taş koydunuz. Sahtekarlar! Şehir hastanelerini inşa ettik. Tabipler Birliği olarak siz, Bay Kemal dönemindeki SSK'ya ses çıkarmadınız. Utanma yok bunlarda. Bu şehir hastanelerinin benzeri tarihinizde hiç var mı? 2023'te, inşallah güçlü ve büyük Türkiye'nin müjdesini verirken, tarihin tozlu raflarına bu çarpık zihniyeti göndereceğiz. Bu gerçekleri, milletimizin her bir ferdine anlatacağız. Milli hassasiyetlerini ifade eden vatandaşlarımıza hakaret eden, şehit yakınlarına küfür eden haysiyetsizlerin ne olduğunu bu millete anlatacağız." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)