Erdoğan'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar hakkında, "AK Parti iktidarda olduğu sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına asla atmayız." dedi.

GÜNDEM 21.07.2021, 18:08 22.07.2021, 17:09
Erdoğan'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ziyaretinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

"Kıbrıs'ta meydan okuyoruz..."

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Kıbrıs'ta bir meydan okuma yapıyoruz; Güney'e diyoruz ki 'Dilerseniz size de buradan su verebiliriz. Bunun ismini de Barış Pınarı koyarız.' İsteyemediler. Maraş hususunda Ada'daki iki halkın da faydasına olacak bu girişimin kara propagandaya malzeme yapılması nafiledir. Müzakerelerin iki halk arasında değil, iki devlet arasında yürütülmesinin zamanı gelmiştir. Bunun için üçüncü şahısları aramıza sokmamakta kararlıyız. Kıbrıs Türkü'nün kazanılmış hakları garanti altına alınmadan başlayacak olan yeni bir müzakere süreci başarısız olmaya mahkumdur. Boşa zaman harcamaktan başka hiçbir manası yoktur. Biz pozitif bir yanıt vermediğimiz sürece Güney Kıbrıs'ın NATO'ya girmesi asla mümkün değildir.

"Onlar da davet edildiler"

KKTC tarafından Saadet Partili Oğuzhan Bey davet edildiği gibi Temel Bey de davet edildi fakat ne yazık ki gelmedi. İYİ Parti ve CHP genel başkanları da davet edildi, onlar da gelmeyi tercih etmedi.

"Biz iktidarda olduğumuz sürece..."

Göçmenler ile ilgili hususta Dışişleri Bakanlığı özellikle Afganistan üst yönetimiyle bu konuları masaya yatırıyor. Onların da devreye girmesini talep ediyoruz.

Bu ülkede AK Parti iktidarda olduğu sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına asla atmayız.



Sosyal medya düzenlemesi

TBMM'de sosyal medya ile alakalı bir yasa geçti. Ancak bu yasanın devamında özellikle yalan terörü konusunda bir adım daha atılması gerekiyor. Bu hususta da yaptığımız bir çalışma var."

Yorumlar (0)