Erdoğan'dan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ile ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral el-Burhan ile gerçekleştirilen anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Sudan'ın hak ettiği konuma geleceğinden eminiz." dedi.

GÜNDEM 12.08.2021, 19:46 14.08.2021, 10:04
Erdoğan'dan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ile ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi resmi ziyarette bulunan Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

"Her zaman Sudan'ın yanında olduk"

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bir ilki teşkil eden bu önemli ziyaretinden büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Sizlerin huzurunda bir defa daha ülkemize hoş geldin diyorum. Sudan ile tarihi, insani ve kültürel bağlarımızın olduğu kardeş bir ülkedir. Haksız şekilde yaptırımlara uygulandığı dönemde bile Sudan'ın yanında olduk.

"Sudan'ın hak ettiği konuma geleceğinden eminiz"

Sudan'da önemli ve kapsamlı bir geçiş dönemi yaşanıyor. Bu zorlu süreci kardeş Sudan halkının yanında olarak kolaylaştırmakta kararlıyız. Sudan önemli başarılara imza atmış olan bir ülke. Uzun seneler boyunca ciddi problemler yaşayan Sudan'ın inşallah hak ettiği konuma geleceğine inancımız tam. Sudan halkı karşılaştığı problemlerin üstesinden gelecek güce sahiptir.

"Yakaladığımız ivmeyi sürdüreceğiz"

Devlet bankalarımız geçtiğimiz sene Hartum'da kurumsal şube açmıştı. İki ülke ilişkilerinde ve üst düzey temaslarımızda son dönemlerde yakaladığımız ivmeyi sürdüreceğiz.

Sudan'ın kalkınmasına yönelik desteğimize devam edeceğiz. Bugünkü toplantımızda ikili hususların yanı sıra bölgesel meselelere yönelik fikir alışverişi yaptık. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde Sudan'ın yanında olmaya devam edecektir. Türkiye-Sudan dayanışması kuvvetlenerek yoluna devam edecektir. Görüşmelerimizin ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"Türkiye her zaman yanımızda yer almıştır"

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan ise "Türkiye her zaman Sudan'ın yanında yer almıştır." dedi.









Yorumlar (0)