Erdoğan'dan suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya mecralarında 'ölmüş' etiketleri üzerinden hakaret içeren paylaşımlara ilişkin suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 03.11.2021, 19:59 04.11.2021, 12:51
Erdoğan'dan suç duyurusu

Cumhurbaşkanı'nın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, sosyal medya platformu Twitter'da 'Recep Tayyip Erdoğan' ve 'ölmüş' etiketleri altında bazı sosyal medya kullanıcılarınca Cumhurbaşkanı'nı hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığı kaydedildi.

Bahse konu paylaşımları yapan kullanıcıların 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu işledikleri belirtilen dilekçede, "Paylaşımda bulunan kullanıcıların tespit edilmesi ve failler hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasını isteme zorunluluğu doğmuştur." ifadelerine yer verildi.

Emniyet tarafından işlem başlatılmıştı

Emniyet Genel Müdürlüğü de sosyal medyada Erdoğan'ı kastederek ‘ölmüş' etiketi üzerinden paylaşımda bulunan 30 kişi hakkında işlem başlatıldığı duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Gerçekleştirilen sanal devriye çalışmalarında, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kastedilerek 'ölmüş' şeklinde bir etiket başlatıldığına rastlanılmıştır. Söz konusu etiket altında Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a yönelik saygınlık ve onuru rencide edici, tezvirat ve hakaret içeriklerinin haricinde manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 30 kişi tespit edilmiş, haklarında yasal işlemler başlatılmıştır. Mesnetsiz, yalan ve dezenformasyon içeren paylaşımlar ile ilgili gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek adli mercilere gönderilecektir."

Yorumlar (0)