Erdoğan'dan sınır birliklerine mesaj

Erdoğan, "Zor kış koşullarında gerek Zap ile Pençe-Kilit'te gerekse Kuzey Suriye'de çok önemli bir mücadele veriliyor. Bu mücadelenin sonucu hayırlı olacak." dedi.

GÜNDEM 27.11.2022, 20:27 28.11.2022, 11:57
Erdoğan'dan sınır birliklerine mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefon görüşmesi yaparak, Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'na katılan birliklerin komutanlarına hitaben konuştu.

Pençe-Kilit komutanlarıyla toplantı yapıldı

Bakan Akar, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığının Harekat Merkezi’nden, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik olarak sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu'na katılan birliklerin komutanlarıyla video konferans toplantısı yaptı.

Erdoğan da bahse konu toplantıya telefonla iştirak ederek sahadaki birliklerin komutanlarına hitaben konuştu.

Bakan Akar'ı, bütün komutanları ve askerleri selamlayarak sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortaya konulan mücadelenin önemine işaret etti. 

"Şehadet yolu çok kutsal bir yol"

Operasyonda şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa temennilerini ileten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Elbette ki canımız yanıyor fakat bunun hesabını çok ağır bir şekilde soruyorsunuz. Şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmadı. Şehadet yolu çok kutsal bir yol. Bu kutlu yolda da askerlerimizin bugüne değin verdiği mücadele herkesin malumudur. Zor kış koşullarında gerek Zap ile Pençe-Kilit'te gerekse Kuzey Suriye'de çok önemli bir mücadele veriliyor. Bu mücadelenin sonucu hayırlı olacak.

"Yolunuz aydınlık olsun"

Millet olarak şehit ailelerinin dertleriyle dertlenmeye, hemhal olmaya devam edeceğiz. Bu mücadelenin sonucunda zafer, hepimizi geleceğe yönelik bir sevince götürecektir. Bu mücadelenizin kutlu, sonucunun zaferlerle dolu olmasını diliyorum. Sizleri de özellikle ailem, milletim ve şahsım adına tebrik ediyorum. Yolunuz aydınlık, mücadelemiz kutlu olsun." 

Yorumlar (0)