Erdoğan'dan Sedef Kabaş hamlesi

Erdoğan, bir televizyon programında kendisine yönelik hakarette bulunduğu iddiasıyla sürdürülen tahkikat çerçevesinde tutuklanan Sedef Kabaş'a ve televizyon kanalına 250.000 TL'lik manevi tazminat davası açtı.

GÜNDEM 08.02.2022, 18:43 09.02.2022, 09:33
Erdoğan'dan Sedef Kabaş hamlesi

Bir televizyon kanalında yayımlanan programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik dile getirdiği sözleri sebebiyle Kabaş hakkında tahkikat başlatılmıştı. Kabaş, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu gerekçesiyle yürütülen tahkikat çerçevesinde tutuklanmıştı. Erdoğan, avukatlarına verdiği talimatla mahkemeye başvuruda bulunarak Kabaş ve televizyon kanalı hakkında manevi tazminat davası açtı.

"İfade hürriyetinin sınırları aşılmıştır"

Söz konusu dava dilekçesinde, "Davalı şahsın çıktığı televizyon programında dile getirmiş olduğu ifadelerle Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunma kastıyla onur, haysiyet ve şerefine yönelik çok ağır iftira, saldırı ve hakarette bulunmuştur. Televizyon kanalı da Basın Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince hukuki açıdan sorumludur." denildi. Mahkemeye iletilen dilekçede, "Demokratik bir toplumun temel gereksinimlerinden bir olan ifade hürriyeti kanunlar çerçevesinde teminat altına alınmış olsa bile Erdoğan'ın kişilik hakkını zedelemeyi amaçlayan televizyon programındaki sözler ifade hürriyetinin sınırları aşmıştır." ifadelerine yer verildi.

Faiziyle birlikte ödenmesi talep edildi

Davanın kabul edilmesinin istendiği dilekçede, 250.000 TL tutarındaki manevi tazminatın programın yayımlanmış olduğu 14 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere yasal faiziyle birlikte ödenmesinin hükmedilmesi talep edildi. Dava dilekçesinin iletildiği mahkeme, davalı tarafa yanıt dilekçesi hazırlamaları için 14 gün süre tanınması ve davalıların ekonomik durumunun tespit edilmesi için güvenlik güçlerine yazı yazılması yönünde karar verdi.

Yorumlar (0)