Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada seçim tartışmalarına değindi. Muhalefetin "yargıyı yönlendiriyorlar" iddiasına tepki gösteren Erdoğan, "Millet 14 Mayıs'ta seçimini yapacak. Kurusıkı atanlara prim vermeyecek." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 01.03.2023, 12:47 01.03.2023, 17:48 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

AK Parti'nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tartışmalarına son noktayı koydu. "Yavru muhalefet, yargıya yön verdiğimizi iddia ediyor. Bu ayıptır." diyen Erdoğan, "Vakit yaklaşıyor, millet 14 Mayıs'ta seçimini yapacak. Kurusıkı atanlarla ilgili sandıkta gereğini yapacak." dedi.

"Onlar için atıp tutmak kolay"

Muhalefet için frensiz şekilde konuşmanın ve atıp tutmanın kolay olduğunu söyleyen Erdoğan, "Acıların istismarını yapıyorlar ve deprem bölgesinden poz veriyorlar. Ülkenin yükü ve vebali bunların sırtında değil. Bizim sırtımızda bir yük var. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlayıp uygulamamız gerekiyor. Enkazları kaldıracak ve şehirleri baştan inşa edeceğiz. Vatandaşlarımızın gönlünü alacağız. Helallik istememizin sebebi, vatandaşlarla aramızdaki samimi muhabbettir. Deprem turisti tavrıyla oradan geçip gidenler bu muhabbeti anlayamaz." ifadelerini kullandı.

"Adaylık ve bakanlık derdine düştüler"

Rahatsız olanlar bulunsa da bu dönemde birçok şeyi not ettiklerini kaydeden Erdoğan, Millete sözümüz var, vakti gelince bu dosyaları açacağız. Adaylık ve bakanlık paylaşımı tartışmalarına düşenler, milletin derdiyle ilgilenmiyor. İşleri güçleri birbirlerine laf yetiştirmek." diye konuştu.

Ulusal Risk Kalkanı Modeli

Türkiye'nin 20 yıl önceki durumu ile günümüzdeki durumu arasında afet riski bakımından ciddi farkların bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Şimdiye kadar yaptığımız bütün hizmetler, bugüne hazırlıktı. 2009'da AFAD'ı kurduk. STK'ların afet dönemlerindeki çalışmalarını inceledik. STK'lara yapılan hakaretleri not ettik, unutmayacağız. 'Coğrafya kaderdir' tespitini kabullenerek yerimizde oturmadık. Yurt genelindeki riskli alanları tespit ediyoruz. Bunlar maden kazası, orman yangını, deprem ve sel gibi afet riski taşıyan bölgelerdir. Yerli ve yabancı uzmanların yer aldığı çalışmalar cuma günü devam edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, 'Ulusal Risk Kalkanı Modeli' ile ilgili çalışmanın koordinasyonunu yönetecek." ifadelerini kullandı. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları 

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 93 bin konutun dönüşümünün sürdüğünü kaydetti. Kentsel dönüşüm projeleriyle son 20 yılda yürütülen güvenli konut seferberliğinin başlı başına bir devrim olduğunu kaydeden Erdoğan, bu çalışmaların birtakım hukuki ve siyasi engellerle karşılaştığını hatırlattı.

"Bay bay Kemal ve yanındaki hanımefendi kentsel dönüşümden anlamaz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'i eleştiren Erdoğan, "Bay bay Kemal ile yanındaki hanımefendi kentsel dönüşüme karşı çıkıyor. Ana muhalefet de yavru muhalefet de kentsel dönüşümden anlamaz. Kentsel dönüşüm konusunun ne kadar hayati ve acil halledilmesi gereken bir mesele olduğunu Kahramanmaraş depremleri bize gösteriyor. Benimseyeceğimiz yeni çalışma modeliyle İstanbul başta olmak üzere kentsel dönüşüm projelerini tamamlayacağız. TBMM'de bunun hukuki çalışması yapılacak." dedi.

Yorumlar (0)