Erdoğan'dan seçim açıklaması: "Tarih belli, adayımız belli"

Kayseri'de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'na ilişkin eleştirilerde bulundu ve "Hâlâ cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Seçim tarihi belli olsun diyorlar. Seçim tarihi de Cumhur İttifakı'nın da adayı belli" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 23.07.2022, 18:45 23.07.2022, 18:47
Erdoğan'dan seçim açıklaması: "Tarih belli, adayımız belli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de metal işçilerine seslendi. 

“Gelişmiş ülkeler gerçeklerle yüzleşmeye başladı”

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Türkiye ekonomisine bu önemli tesisi kazandıran Mamur ailesine teşekkür ediyorum. Ankara, Yerköy, Kayseri tren hattı projesinin de ayrıca temelini atacağız.

Dünya ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor. Küresel enflasyon tüm dünyanın öncelikli problemlerinden biri. Gelişmiş devletlerin tamamı enflasyon haricinde istihdam gibi problemlerle de uğraşıyor. Gelişmiş ülkeler artık gerçeklerle yüzleşmeye başladı. Vatandaşlarını ölüme terk edenler, hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında aynı davranışı gösteriyor. Biz de bu küresel ekonomik problemlerden ister istemez etkileniyoruz. Salgın sürecinde önceliğimizi, halkımızın sağlığıyla beraber işini kurmasına verdik. Muhalefetin baskılarına karşın ekonomide Türkiye’ye kontak kapattırmadık. İlk önceliğimiz istihdamın artmasıdır. İhracat rekorları kırıyoruz. Yılın henüz ilk yarısında ihracatta 126 milyar dolara ulaştık. Yıl sonunda 300 milyar dolarlık bir değere ulaşacağız. Turizmde de beklentileri oldukça aşan bir hareketlilik var.”

“Milletimden sabır bekliyorum”

Enflasyonun çok üzerinde iyileştirmeler yapıldığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Gelişmeleri dikkate alarak emekli ve memur maaşlarıyla beraber asgari ücreti tekrar düzenledik. Asgari ücreti net 5 bin 500 şeklinde düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bu sebeple milletimizden sabır bekliyorum. Bayramda yolları görmedik mi? Şahsi otomobilden nakliye TIR'larından geçilmiyordu. İstanbul'da dün önemli bir başarıya imza atıldı. Karadeniz'den Ukrayna tahılının sevk edilmesi amacıyla anlaşmayı yaptık. Önümüzdeki süreçte gıda trafiğiyle birlikte krizin aşılmasına katkı sunacağız. Ukrayna ve Rusya arasında barış tesis edilinceye kadar diplomatik gayretlerimizi sürdüreceğiz.” 

“Hokkabazlık yapmayın”

Erdoğan sözlerini, “Siyaset ismi altında bozgunculuk yapmakla meşgul olan gafillere sesleniyorum. Hokkabazlıkla yalanla siyaset yapmayı bırakın. Bütün mesainizi masa başı oyunlara harcamak yerine Ankara'dan biraz dışarı çıkın." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temel atma törenine katıldı. 142 kilometre uzunluğa sahip hat tamamladıktan sora 7 saatlik Kayseri-Ankara yolu 2 saate düşecek. 

“Hızlı tren konforuyla Türkiye’yi biz tanıştırdık”

“Hızlı tren konforuyla Türkiye'yi biz tanıştırdık” diyen Erdoğan, “Yerköy-Kayseri hattı 142 kilometre. Kardeşlerim! Ana muhalefetin başındaki Bay Kemal, bunu yapabilir mi? Yavru muhalefet bunu yapabilir mi?” sözlerini kullandı.

“Seçim tarihi belli, adayımız belli”

Millet İttifakı’nın henüz adayını açıklamamasına yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Henüz adaylarını açıklamadılar. Seçim tarihi de belli. Bay Kemal, seçimler için Cumhur İttifakı'nın adayı da belli. Millet İttifakı eğer kendine güvenseydi, seçime şurada kalmış 10 ay, cumhurbaşkanı adaylarını en azından açıklarlardı.”

Yorumlar (0)