Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna açıklaması: Dostumuz 2 ülkenin...

Ukrayna’da sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede yaşanan hareketlilikle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatını kabul edilemez bulduğunu ifade ederken Türkiye'nin dostu olan bu iki ülkenin bu şekilde karşı karşıya gelmesi nedeniyle duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

GÜNDEM 24.02.2022, 15:03 24.02.2022, 17:03
Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna açıklaması: Dostumuz 2 ülkenin...

Ukrayna’da gerilim her geçen saat artıyor. Rusya’nın bu sabah saatlerinde Ukrayna’nın Donbas bölgesine askeri operasyonda bulunacağını açıklaması üzerine pek çok ülkeden operasyonu kınamaya yönelik açıklamalar gelmişti. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bir açıklama geldi. Uluslararası Demokratlar Birliği için gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’nın bu sabah gerçekleştirdiği harekatın kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Mücadeleye destek veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Bu adım uluslararası hukuka aykırıdır ve bölgenin huzur, barış ve istikrarına zarar vermektedir. Biraz önce gerçekleştirdiğimiz görüşmede de sayın Zelenskiy’e Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumak adına verdiği mücadeleye destek verdiğini ifade ettim.”

“Üzerimize düşeni yapacağız”

Erdoğan ayrıca bölgedeki sıcak saatlerin bir çözüme kavuşmasının Minsk Mutabakatları çerçevesinde uygulanacak diyalogla mümkün olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı ayrıca Türk ve Tatar vatandaşları başta olmak üzere bölgede yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanması adına Türkiye’nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.

"Her ikisini dost ülkeler olarak gördüğümüz Rusya ve Ukrayna'nın..."

Erdoğan sözlerinin devamında Rusya ve Ukrayna'nın Türkiye'ye dost iki ülke olduğunun altını çizerek iki ülkenin bu şekilde karşı karşıya gelmesinden dolayı duyduğu üzüntüye dile getirdi.

Yorumlar (0)