Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna yorumu: "Heyetlerle buluşacağız!"

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerine ilişkin konuştu.

GÜNDEM 28.03.2022, 20:40 29.03.2022, 11:45 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Rusya-Ukrayna yorumu: "Heyetlerle buluşacağız!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Kabine Toplantısında gündemin önemli konu başlıkları masaya yatırıldı. Toplantının ardından kameraların karşısında geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında yapılacak barış müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Rusya ve Ukrayna, Türkiye'nin samimiyetine güveniyor"

Rusya ile Ukrayna arasında 2014 yılından bu yana bir kriz durumunun bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "İlişkilerin barışçıl yollarla sürmesi için efor sarf eden tek ülkeyiz. Her iki ülke, Türkiye'nin bu konudaki samimiyetine güveniyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki Dışişleri Bakanları toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi. Yarın yapılacak müzakereler öncesinde her iki tarafın heyetleriyle buluşacağız. 'Dünya 5'ten büyüktür' derken de aynı hassasiyetle hareket ediyorduk." diye konuştu.

"Medeniyet misyonumuzu küçümsediler"

Türkiye'nin, ödediği bedellere rağmen barış çizgisinden sapmadığını dile getiren Erdoğan, "Bölgedeki güvenlik mücadelemize ara vermedik. Bazı çevreler, bizim bu medeniyet misyonumuzu küçümsedi ve itibarsızlaştırmaya çalıştı. En haklı olduğumuz konularda bile bazen yalnız bırakıldık." ifadelerini kullandı.

"Japonya'yı geçtik"

Koronavirüs salgınının 2020 yılının Mart ayında ciddi bir krizi tetiklediğine değinen Erdoğan, "Gerek salgın döneminde gerekse Rusya-Ukrayna savaşı sırasında büyüme stratejimizden ödün vermedik. 15 Temmuz'da terör örgütleriyle birleşerek ülkemize saldıranlar, planlarını gerçekleştiremedi. Koronavirüs döneminde gelişmiş ülkeler zor dönemlerden geçerken Türkiye, sağlık hizmetlerinin kalitesi bakımından ön sıradaydı. Bu başarı, bazı çevrelerin midelerine kramplar girmesine neden oldu. Son 20 yıldaki kalkınma hamlemizin göstergelerinden olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı, bu çevrelerin hüsrana uğramasına neden oldu. Japonya'yı geçtik, köprümüz dünyada ilk sırada yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)