Erdoğan'dan Putin'in övgülerine mukabele!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, "özü sözü bir olan lider" olarak Erdoğan'ı örnek göstermesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu.

GÜNDEM 25.12.2020, 15:38
Erdoğan'dan Putin'in övgülerine mukabele!

Öğle ezanı öncesi Kısıklı'daki konutundan çıkan ve cuma namazını kılmak için Üsküdar'da bulunan Ömer Öztürk Camisi'ne gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Putin'in Erdoğan hakkındaki övgüleri

Moskova'da düzenlediği yıllık basın toplantısında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, en iyi anlaşabildiği ve en uyumlu lider olarak gördüğü kişinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemesi ve Erdoğan hakkında "Özü sözü birdir" ifadesi kullanması anımsatılarak, ne düşündüğü sorulan Erdoğan şöyle cevap verdi:

"Vladimir Putin'in benim hakkında ifade ettiği kelimeler, dile getirdiği sözler aynı zamanda kendisini de ifade eden kelimelerdir. Sayın Vladimir Putin'le tanıştığım günden bugüne kadar ben de kendisini özü sözü bir, verdiği sözünde duran bir lider olarak tanıdım. İkili ilişkilerde münasebetlerimizin çok güçlü olduğu nadir ülkelerden biridir Rusya. Temennim odur ki, şimdiye kadar Türkiye ve Rusya olarak devam ettirdiğimiz ilişkileri, önümüzdeki tüm zamanlarda da aynı biçimde devam ettiririz. Siyasi, askerî, diplomatik, ekonomik, kültürel kısaca tüm konularda Rusya ile ikili ilişkilerimizde hep bunu gördüm. Şu anda mesela Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmine bakarsanız, hedeflere aynı kararlılıkla yürüdüğümüzü görürsünüz."

İsrail ile ilişkiler

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin son dönemde yeniden kurulmaya başlandığı şeklindeki haberler hatırlatılan Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasında istihbari noktada münasebetin kesilmediğini ve şu anda da devam ettiğini belirterek, İsrail'in en tepe noktasında bulunan bazı kişilerle sıkıntılar yaşadıklarını, bu kişilerle sıkıntı yaşanmıyor olsaydı ilişkilerin çok daha farklı bir noktada bulunabileceğini söyledi.

Özellikle Tel Aviv'in Filistin politikasının problemlerin temel kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, Filistin'in Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğunu, Tel Aviv'in Filistin politikalarının Türkiye tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik tutum ve takındığı tavrın kabul edilemez olduğunun altını çizen Erdoğan, İsrail'in Filistin'deki acımasız davranışlarını ve Filistin topraklarıyla ilgili uygulamalarını reddettiklerine kayydederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Filistin topraklarını işgal etmelerini kabul edemeyiz. Bizim adalet anlayışımıza da, başka ülkelerin toprak bütünlüğüne yaklaşımımıza da sığmaz. İsrail ile ayrıştığımız nokta budur. Yoksa gönül ister ki İsrail ile de münasebetlerimizi daha iyi seviyeye getirelim."

Gazetecilere cevizli sucuk ile lokum ikram etti

Gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra vatandaşlarla da sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaldırım Caddesi üzerinde bulunan ve yöresel ürün sataşı yapan bir dükkâna girdi ve alışveriş yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan, mağazadan satın aldığı lokum ile cevizli sucukları gazetecilere ikram etti. 

Yorumlar (0)