Erdoğan'dan Putin'e: Rejimin her unsuru ateş altına alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de 33 Türk askerinin şehit olduğu saldırının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, söz konusu görüşmede, Erdoğan'ın Putin'e "Rejimin her unsuru ateş altına alınacaktır" dediğini bildirdi. 

GÜNDEM 28.02.2020, 17:36 28.02.2020, 17:39
Erdoğan'dan Putin'e: Rejimin her unsuru ateş altına alınacak!

İdlib'de Beşşar Esed rejimi unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 33 Türk askeri şehit oldu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, saldırının ardından Ankara'da medya yöneticileri ile görüştü. 

"İdlib hayati bir mesele"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye sahasındaki tüm faaliyetlerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından verilen yetki dâhilinde yürütüldüğünü kaydeden Altun, İdlib'in Türkiye için hem güvenlik anlamında hem de insani boyutuyla hayati bir mesele olduğunu ifade etti. 

Altun, "İdlib düşerse milyonlarca mülteci Türkiye’ye, Avrupa’ya kaçmaya çalışacak. Yeni mültecilere Türkiye’nin yardım etme, kaynak üretme imkanı kalmamıştır." ifadelerini kullandı. 

İletişim Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin ayrıntıları da aktardı. 

"Rejimin her unsuru meşru hedef"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitlerin kanının asla yerde bırakılmayacağını açık ve net şekilde vurguladığını bildiren Altun, "Doğrudan ülkemize saldırıldığı ortamda, rejimin her unsurunun Türkiye için meşru hedef olduğunu ve ateş altına alınacağını belirtmiştir. Bununla birlikte rejimin Soçi Mutabakatı'na uymaya mecbur edilmesini beklediklerini dile getirmiştir." açıklamasını yaptı. 

"Türkiye daha da kararlı hale geliyor"

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu tür saldırıların Türkiye'yi İdlib konusundaki yaklaşımından geri çevirmediği gibi tam tersine daha da kararlı hale getirdiğini belirtmiş, Astana sürecinin taraflarının ve uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulamıştır." diye konuştu. 

"Rusya, rejimi durdurma sorumluluğuna sahip"

Erdoğan'ın görüşmede Soçi vurgusunu yaptığını kaydeden Altun, "Rusya'nın bu anlamda çok açık şekilde Soçi Mutabakatı'nın 3. maddesi gereği rejimi durdurma sorumluluğunu hatırlatmıştır. Bu görüşmede karara bağlanan önemli bir husus da iki liderin en kısa sürede bir araya gelerek, yüz yüze görüşmelerinin sağlanması kararı olmuştur." dedi. 

Yorumlar (0)