Erdoğan'dan peş peşe yurt dışı ziyaretleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadağ ve Bosna Hersek'e gidecek.

GÜNDEM 26.08.2021, 23:52 27.08.2021, 16:16
Erdoğan'dan peş peşe yurt dışı ziyaretleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin davetine icabet ederek yarın (27 Ağustos) bu ülkeye resmi bir ziyarette bulunacak.

Bosna Hersek'i ziyaret edecek

Ziyaret kapsamında, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç, Konsey Üyeleri Milorad Dodik ve Şefik Caferoviç ile gerçekleştirilecek görüşmelerde, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek, mevcut iş birliğinin derinleştirilmesi adına atılabilecek adımlar masaya yatırılacak.

Cumartesi günü Karadağ'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'i ziyaretinin ardından, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç’in davetine icabet ederek, 28 Ağustos Cumartesi günü Karadağ'a resmi ziyarette bulunacak.

Karadağ'da yapılacak görüşmelerde ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak, iş birliğinin daha da geliştirilmesi imkanları üzerinde durulacak.

Her iki ziyaret esnasında da Balkanlar'daki güncel gelişmeler değerlendirilecek, diğer uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde de bulunulacak.

Yorumlar (0)