Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan, Senegal, Cibuti ve Nijerya cumhurbaşkanları ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 10.08.2021, 22:06 12.08.2021, 10:21
Erdoğan'dan peş peşe görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sally, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile telefonda görüştü.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel hususlar ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini gönderen Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili’ye yangınla mücadelede gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan ile Türkiye'nin bölgede ortaya çıkan yeni fırsatları değerlendirmek suretiyle ortak ulaştırma ve enerji projeleri üzerinde çalışabileceğini kaydetti.

Senegal Cumhurbaşkanı Sally ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek konular ve bölgesel hususlar ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini gönderen Senegal Cumhurbaşkanı Sally’e, gösterdiği dayanışma için teşekkür etti. Ülkemizin, Senegal’in salgınla mücadelesine olan desteğinin devam ettiğini sözlerine ekledi.



Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel hususlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu görüşmede, orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini gönderen Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh'e gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.



Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel hususlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu görüşmede, orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini gönderen Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari'ye sergilediği dayanışma için teşekkür etti.

Yorumlar (0)