Erdoğan'dan 'pedagojik formasyon' açıklaması

Erdoğan, "Bu hafta YÖK Başkanı ile görüşme yaptık. 3 ve 4. sınıfta formasyonu verelim, üniversiteden mezun olurken formasyon eğitimini tamamlamış olsunlar dedik, mutabık kaldık." dedi.

GÜNDEM 04.12.2022, 21:23 04.12.2022, 23:34
Erdoğan'dan 'pedagojik formasyon' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye ilçesinde bulunan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Gençlik Buluşmaları' programına iştirak etti.

"Türkiye'nin en genç kenti"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Şanlıurfa'nın yaş ortalaması 20,6. Yani ülkemizin en genç kenti. Haziran 2023 seçimlerinde yalnızca Şanlıurfa'da 250 bin genç oy kullanacak. Böyle bir kentte siz gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gittiğim her yerde gençlerle bir araya gelmeye özen gösteriyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz sizlerin, dünyaya, Türkiye'ye, bize, kendi yaşamlarına bakışlarındaki derin bilgiyi görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. 

"YÖK Başkanı ile görüştük..."

Bu hafta içerisinde YÖK Başkanı ile görüşme yaptık. Biliyorsunuz, üniversiteden mezun olduktan sonra bir veyahut iki sene formasyon eğitimi veriliyordu. Kendilerine 'Sayın Başkan, artık bu durumu kaldırıyorsun.' dedik, '3 ve 4'üncü sınıfta formasyonu verelim ve üniversiteden mezun olurken böylelikle formasyon eğitimini de almış olsun.' dedik ve mutabık kaldık.

"Siyasetin tam merkezindeyiz"

Şu ana dek gerçekleştirdiğimiz bütün mitingler ve toplu açılışlarda Şanlıurfa pik yaptı. Bugünkü (3 Kasım) toplu açılışa 120 bin kişi katıldı. Tabii yollarda bizi karşılayanları saymıyorum. Birileri, gençlerimizi kendi dünyalarında 'çantada keklik' olarak görüyor olsa da bizim tespitimiz hiç de öyle değil. Kusura bakmasınlar, çanta dolu. Sizlerle yaptığımız sohbetlerde öyle akılcı tekliflerle, öyle isabetli tespitlerle, öyle çarpıcı analizlerle karşılaşıyoruz ki inanın bunca senelik deneyimimize karşın bizim de ufkumuz genişliyor. Bu tablo bize, partimizi kurarken gençlik teşkilatlarımızı, politikalarımızın ve örgütlenmemizin merkezine konumlandırmamızın ne denli doğru bir karar olduğunu yeniden gösteriyor. Ülkemizde gençlik teşkilatını, partideki angarya işlerini yaptıracak bir araç olarak değil de politikanın tam da merkezine konumlandırmış ilk parti biziz. Biz ne solda ne sağdayız, biz siyasetin tam merkezindeyiz. 

"Diğerleri benim gibi değil"

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni asrını 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzla karşılaşamaya hazırlanırken, en çok gençlerin çabalarına, üretkenliğine, enerjisine güveniyoruz. An itibarıyla Türkiye siyasetinde bu ağabeyinizin, kardeşinizin haricinde gençlik kollarından yetişerek gelen başka bir lider yok. Diğerleri benim gibi değil. Diğerlerinin hemen hepsi gökten zembille indiler. Gençlik yıllarımla birlikte siyasette yarım asrı geride bıraktım. Artık bizler, sizin zamanınızın misafirleriyiz. Biz, bu kutlu emaneti, bu kutlu bayrağı sizlere devredeceğiz. 

"Şanlıurfa'da havaalanı var mıydı?"

Bizden önce Şanlıurfa'nın böyle güzel yolları, havaalanı var mıydı? Fakat şimdi havaalanından çıkıyorsun, kavşak düzenlemeleriyle, üstyapısıyla, altyapısıyla, her şeyiyle bambaşka bir Şanlıurfa. Yol değiştirmeye gerek kalmadan İstanbul'dan Şanlıurfa'ya gelinebiliyor. Eskiden 24 saat süren yol, şimdi 12-13 saat sürüyor. Türkiye'ye bugüne değin kazandırdığımız hizmet ve eserleri anlatırken yalnızca hakikat pencerelerinin önüne çekilmeye çabalanan perdeleri açıyoruz. Göreve başladık, ülkemizde 76 üniversite vardı fakat şimdi 81 kentimizde 208 üniversitemiz var."



"Bize yerli ve milli zeka lazım"

Bay Kemal, zihninde ne var ne yok anlattığını iddia ediyor. Elin birilerini bir araya getirmiş, etmiş, uykuya dalanlar mı ararsın, ne dediği anlaşılmayan mı ararsın... Durum bu. Biz de dedik ki biz, burada zihin devrimi yapacağız. Bu kentte zihin devrimini yaptık ve duyurduk. Vizyon orada değil, vizyon burada. Ve yarına ilişkin vizyonun kalemşörleri sizlersiniz. Kendinize inanın, güvenin. Ve yarının projesini de programını da sizler hazırlayacaksınız, birlikte hazırlayacağız. Bunu hiç kimse inkar edemez. Peygamberler kenti burası. Altılı masa olarak şu anki dertleri bu masadan kim ne oranda ne kapar, yaptıkları tek şey bu... Vizyon duyurmuş, bu vizyonu duyururken vizyon denilen olayın içinde ABD'de bilmem kim, bilmem şuradan kim. Bunlarla benim vatandaşlarımızı aldatacaklarını sanıyorlar. Bize yerli ve milli bir zeka, yerli ve milli bir zihniyet lazım."

Yorumlar (0)