Erdoğan'dan patlama sonrası ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 2 kişinin vefat ettiğini, 74 kişinin yaralandığını bildirdi.

GÜNDEM 03.07.2020, 14:54 03.07.2020, 15:09
Erdoğan'dan patlama sonrası ilk açıklama!

Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"189 personel vardı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havadan uçaklar ve helikopterle söndürme çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

Erdoğan, patlama esnasında havai fişek fabrikasında 189 personelin bulunduğunu belirterek, 2 kişinin vefat ettiğini, 1'i ağır 74 kişinin yaralandığını söyledi. 

"Her türlü önlemi aldık"

Fabrikanın bulunduğu yere bakanların gittiğini aktaran Erdoğan, fabrika sahibi ile görüştüğünü belirtti.

Erdoğan, yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmasını umut ettiklerini kaydederek, içeride bulunan kişilere ilişkin olumsuz haberler almak istemediklerini ve bu konuda her türlü önlemin alındığını ekledi. 

Libya krizi

Libya meselesine ilişkin açıklama yapan Erdoğan, Libya'da meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Türkiye arasındaki çalışmaların kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Libya'ya gittiğini aktararak, ülkede yaşanan süreci yakın markaj içerisinde devam ettirmek istediklerini söyledi. 

Katar ziyareti

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından ilk ziyaretini Katar'a gerçekleştirdiğini anımsatan Erdoğan, Katar Emiri ile öncelikli olarak Libya konusunu görüştüklerini, Irak ve Suriye gibi ülkelerin yanında Yemen ve Sudan'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye ile Katar arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin ele alındığını da ekledi. 

Yorumlar (0)