Erdoğan'dan öğrencilere yemek yardımı müjdesi!

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci yurtları ile ilgili düzenlemeler ve sosyal konut projesinden bahsetti. Yurt kapasitesinin yükseltileceğini söyleyen Erdoğan, "Öğrencilere verilen yemek yardımını artırıyoruz." dedi. İşte detaylar...

GÜNDEM 26.09.2022, 17:54 26.09.2022, 18:01 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan öğrencilere yemek yardımı müjdesi!

Kabine Toplantısı sonrası basın açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında önemli konulara yer verdi. Sosyal konut projesinin 81 ili kapsadığını hatırlatan Erdoğan, "Bu proje, 500 bin sosyal konut ve 250 bin konut arsasını içeriyor. Öte yandan 50 bin işyeri de proje kapsamında inşa edilecek. Öncelikle 250 bin konut, 100 bin konut arsası ve 10 bin iş yeri tamamlanacak. İlk etapta yapılacak bu konutları 2 yıl içinde inşa edip tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Sosyal konut projesinin temeli 25 Ekim'de atılıyor!

Ekim ayının sonuna kadar talep toplama sürecinin devam edeceğini kaydeden Erdoğan, "Proje kapsamında ilk temel 25 Ekim'de atılacak. Başvuran kişi sayısı 5 milyona yaklaştı. Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sosyal konut projesi ile karşı karşıyayız. Hükümet olarak şimdiye kadar 1 milyon 100 bin konutu tamamladık. Bunu hızlı şekilde 1 milyon 500 bine çıkartacağız. İlk Evim, İlk İşyerim kampanyası kapsamında gençleri, emeklileri engellileri, şehit yakınları ile gazilerimizi de unutmadık." ifadelerini kullandı.

"Yurt kapasitesini 850 bin yatağa çıkartmayı hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci yurtları ile ilgili yapılacak çalışmalardan da bahsetti. Yurt talebini karşılamak için kolları sıvadıklarını aktaran Erdoğan, "Gençlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Kimsenin eğitimden mahrum kalmasına müsaade edemeyiz. Yurt kapasitesini 850 bin yatağa çıkartmayı hedefliyoruz. Eskiden başvuru yapan öğrencilerin çok az bir kısmı yurtlara yerleşebiliyordu. Yurtlara yerleşme oranını yüzde 90 civarına yükselttik. Bu çalışmalar kapsamında 14 Eylül günü 105 yeni yurt binasını hizmete açtık." diye konuştu. 

Yurtlardaki öğrencilere sunulan beslenme yardımı artıyor!

Kredi ve burs için başvuru yapan öğrencilerin de mağdur edilmediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şartları sağlayan herkese kredi veya burs veriyoruz. Kredi ödemelerinde önceki aylarda düzenleme yapmıştık. Borçlar sadece ana para üzerinden hesaplanacak. Borçların faizlerin silinmesi ile ilgili düzenleme, önümüzdeki ay TBMM'ye gelecek. Kira fiyatlarında güncelleme yapılmayan yurtlarda kalan öğrencilerin beslenme yardımı 25 liraydı, bunu 60 liraya yükseltiyoruz. Bu düzenlemeyle beslenme yardımı 1800 liraya çıkartılmış olacak." dedi.

Yorumlar (0)