Erdoğan'dan normalleşme açıklaması: Bayram sonrası karar verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Salgının gerilemesi ile birlikte normalleşme adımları atmaya başladık. Henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla ilgili kararları gelişmelere göre bayram sonrası karar vereceğiz.." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 22.05.2020, 15:15 22.05.2020, 15:41
Erdoğan'dan normalleşme açıklaması: Bayram sonrası karar verilecek!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla ilgili kararlar, Ramazan Bayramı'nın ardından verilecek. 

Konuya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Salgının gerilemesi ile birlikte normalleşme adımları atmaya başladık. Veriler olumlu yönde ilerledikçe bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla ilgili kararları gelişmelere göre bayram sonrası karar vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Salgının gerilemesi ile birlikte normalleşme adımları atmaya başladık. Veriler olumlu yönde ilerledikçe bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla ilgili kararları gelişmelere göre bayram sonrası karar vereceğiz."

"En küçük bir aksaklığa fırsat vermedik. Dünyanın birçok yerinde yaşanan üzücü görüntüler Türkiye'de yaşanmadı. Ekonominin işlemesi için pek çok destek paketi açıkladık. Gelişmiş ülkelerin dahi ilerisinde bir yerde olduğumuzu görüyoruz."

"Ülkemiz ve dünyada günlük hayat yeni kurallara göre işlemek durumundadır. Yeni bir düzene geçiyoruz. Türkiye olarak sadece kendi sınırlarımızda salgını yenmemiz yetmiyor. Dünyanın tamamında salgın etkisiz hale gelecek ki rahat bir nefes alalım. Sizlerden illerinizdeki maske, mesafe ve temizlik konusunda hassasiyet gösterilmesini istiyorum. Teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz. En küçük bir ihmal salgının yeniden hortlamasına yol açabilir. Bu durum daha büyük sorunları beraberinde getirir."
 

Yorumlar (0)