Erdoğan'dan muhalefete: Sermaye ırkçıları

Erdoğan, AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda ve Çukurova Üniversitesi Yapımı Tamamlanan Tesislerin Açılış Programı'nda konuştu.

GÜNDEM 09.10.2021, 20:01 10.10.2021, 17:49
Erdoğan'dan muhalefete: Sermaye ırkçıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda ve Çukurova Üniversitesi Yapımı Tamamlanan Tesislerin Açılış Programı'na katıldı.


"Muhalefetin de pay almasını sağlayamadık"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Bugün bir defa daha 'Allah'ına kurban Adana.' diyorum. Vatanımız, ezanımız ve bayrağımız için toprağa düşen aslanları rahmetle anıyorum. Yaklaşık 2,5 sene sonra yeniden burada bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. 

Küresel sermayenin Türkiye'ye ilgisi, yatırım iştahı salgın koşullarına karşın sürekli artıyor. Bizde yatırımlar bir an olsun hız kesmiyor. CHP'nin başını çektiği yatırım düşmanı ve sermaye ırkçısı odaklara karşın uluslararası yatırımcılar ülkemize güveniyor, potansiyeline inanmaya devam ediyor.

AK Parti olarak Türk siyasetindeki 20'inci senemizi, hükümette de 19'uncu senemizi geride bıraktık. Kefenimizi giyip çıktığımız bu yolda alnımız ak, başımız dik bir şekilde yürüyoruz. Türkiye'nin yarınlarına ilişkin vizyonu olan yegane parti AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. Kuruluşumuzdan bu yana her zaman milletimize karşı samimi olduk, dürüst olduk. Kürsülerde vatandaşlara verdiğimiz sözleri, sorumluluk makamına gelince unutanlardan olmadık. Millet yetki verdiğinde sözlerimizi hayata geçirmek için çalıştık. Kimseye kara çalmadık, iftira atmadık. AK Parti'nin ak siyasetine yalan lekesinin bulaşmasına müsaade etmedik. Muhalefet çamur siyasetiyle gündemi ve milleti meşgul ederken, biz hep yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan söz ettik. 

20 senenin muhasebesinde bir hususta başarısız kaldığımızı görüyoruz. Bu büyük dönüşümden muhalefetin de pay almasını sağlayamadık. Muhalefet kendini güncellemeyi bir türlü başaramadı. 

CHP'nin başını çektiği muhalefet hala korkular ve kimlikler üzerinden siyaset yapmayı sürdürüyor. Kılıçdaroğlu'nun karşı çıktığı şehir hastanelerimiz salgın sürecinde örnek gösterilen kurumlara dönüştü. Adana Şehir Hastanesi de vatandaşlarımıza hizmet sunarak salgın sürecinde önemli bir görev üstlendi. 9,5 milyon ayaktan hasta kabulü burada gerçekleşti. Şehir hastanesi işte budur. Yalanla dolanla olmaz bu işler. Yalnızca şehir hastaneleri dahi AK Parti ve muhalefet arasındaki derin vizyon farkını açıkça ortaya koyuyor. Devlet yönetmek ilk olarak hizmet, sonra da gönül işidir. Onlar yalan söyler, biz yaparız.

"Hedefimiz yüz yüze eğitimi sürdürmek"

Toplamda 4 bin kişinin eş zamanlı olarak ibadet edebilmesini sağlayacak camimizin bünyesinde 1578 metrekareden oluşan sanat merkezi ve 500 kişilik konferans salonu da yer alıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi hizmet binamızda 38 atölye, 10 stüdyo, 6 laboratuvar, 10 derslik, ofisler ve konferans salonu mevcut. 

Öğrencilerimizin barınma sorunlarına çözüm olacak erkek ve kız yurtlarımızı da bugün hizmete alıyoruz. 3326'sı erkek, 3320'si kız olmak kaydıyla toplam 6 bin 646 kapasiteli dört yurdumuzun tamamı otel konforunda inşa edilmiştir. 

COVID-19 salgını sebebiyle son 1,5 senedir hayatımızın birçok alanında sorunlar yaşadık. Eğitimden turizme kadar her alanda salgın gerçeğini dikkate alarak köklü değişiklikler yaptık.

Salgının en yoğun şekilde yaşandığı dönemde biz de diğer ülkeler gibi uzaktan eğitim modeline geçiş yaptık.

Son bir aydır bakanlığımıza bağlı okullarda ciddi bir sorun yaşamadan eğitim faaliyetleri başarıyla devam ediyor. Hedefimiz şartları sonuna dek zorlayarak her seviyede yüz yüze eğitimi sürdürmektir."







Yorumlar (0)