Erdoğan'dan muhalefete "çocuk istismarı" tepkisi: Bunların derdi başka

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da katıldığı bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Başörtüsü düzenlemesiyle ilgili metni TBMM'ye gönderdiklerine değinen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Çocuk istismarı olayının, herkesin içini yaktığını belirten Erdoğan, "28 Şubat heveslisi bazı çevreler, bu acı olay üzerinden bile kinini kustu. Bunların derdi çocuk istismarına tepki göstermek değil. Dertleri, kinlerini ortalığa kusacakları bir zemin oluşturmak." dedi.

GÜNDEM 30.12.2022, 21:23 01.01.2023, 10:07 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan muhalefete "çocuk istismarı" tepkisi: Bunların derdi başka

Üsküdar Burhan Felek Salonu'nda düzenlenen 3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi. 

AK Parti'den önceki dönemde görev yapan hükümetleri eleştiren Erdoğan, "İmam hatip öğrencilerini kapı dışarı ettikleri için öğrenci sayısı 60 bine inmişti. Aradan geçen yıllarda çok şey değiştir, şu an 1 milyon 300 bin imam hatip öğrencisi var. İlahiyat fakültelerini sıradan yükseköğretim kurumları ile bir tutmamak lazım. Tıpkı imam hatipler gibi tarihi ve misyonuyla birlikte ilahiyatlar, Türkiye'nin belli dönemlerine ışık tutmuştur." dedi.

"28 Şubat karanlığını 2002'de bitirdik, sessiz devrim yaptık"

Milli Eğitim Bakanı Tahsin Banguoğlu'nun yaptığı bir konuşmayı örnek gösteren Erdoğan, "Cağaloğlu'nda bir konferans vermişti, orada dinledim. Anlattığına göre, 'Cenazeler yıkanmıyor. Ölüleri yıkayacak kurslar aç.' şeklinde bir talimat almışlar. Yani gassal yetiştirme için okul açmışlar. İmam hatipteki İngilizce hocamın dediği bir şeyi hatırlıyorum. 'Ölü yıkamak için mi geldiniz?' diye sormuştu. Bizim nereye varacağımızı bilmiyordu. 28 Şubat zihniyeti, tek parti faşizmini yeniden ayağa kaldırmaya çalıştı. Bunu yaparken imam hatipleri, meslek liselerini ve ilahiyatları hedef aldılar. 28 Şubat karanlığının 1000 yıl süreceği söyleniyordu. 3 Kasım 2002'de bunu bitirdik. Sessiz devrim yaptık." ifadelerini kullandı.

Başörtüsü düzenlemesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusunu gündeme getirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Yasal bir düzenleme için çağrıda bulundu ama buna lüzum yok ki. Amacın bize oyun çekmek mi? O zaman gel, Anayasal düzenleme yapalım. Düzenleme metnini Meclis'e ilettik. Kılıçdaroğlu'nun samimiyetini göreceğiz." dedi.

"Bunların derdi çocuk istismarına tepki göstermek değil"

Son zamanlarda gündeme gelen bir istismar vakasının (çocuk gelin H.G.K.) herkesin içini acıttığını hatırlatan Erdoğan, "28 Şubat heveslisi bazı çevreler, bu acı olay üzerinden bile kin kusmak istedi. Ortalığı yıktılar ama geçmişte ne kadar kirli işler içinde olduklarını biliyoruz. Bunların derdi çocuk istismarına tepki göstermek değil. Dertleri, kinlerini ortalığa kusacakları bir zemin oluşturmak." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)