Erdoğan'dan 'Montrö' açıklaması

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, "Montrö Sözleşmesi'nin boğazlarımızdaki gemi trafiği hususunda Türkiye'ye verdiği yetkiyi, krizin tırmanmaması adına kullanma kararındayız." dedi.

GÜNDEM 28.02.2022, 19:50 28.02.2022, 20:36
Erdoğan'dan 'Montrö' açıklaması

Kabine bugün Ukrayna gündemiyle bir araya geldi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, Ukrayna-Rusya krizinin daha da tırmanmasını engellemek maksadıyla 1936 tarihli Montrö Sözleşmesi'nin Türkiye'ye verdiği yetkinin kullanılacağını dile getirdi.

"Montrö'yü uygulayacağız"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını kabul edilemez buluyor, Zelenskiy yönetiminin ve Ukrayna halkının verdiği mücadeleyi takdirle karşılıyoruz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü her daim destekliyoruz.

Montrö Sözleşmesi'nin boğazlarımızdaki gemi trafiği hususunda Türkiye'ye verdiği yetkiyi, krizin tırmanmaması adına kullanma kararındayız. 

Türkiye'nin menfaatlerinden elbette taviz vermeyeceğiz. Ne Ukrayna'dan ne de Rusya'dan vazgeçmeyeceğiz.

Bu krizi de selametle atlatacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 

Ülkemiz artık kendi dış siyasetini üretecek ve uygulayacak bir düzeye gelmiştir. Bu sabah açıklanan veriler, ekonomi programımızın başarıyla yürüdüğünün açık ve net bir göstergesidir. Senenin tamamını yüzde 11'lik bir büyümeyle kapatmış bulunuyoruz."

Yorumlar (0)