Erdoğan'dan 'Millete Sesleniş' konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimine dair, "Bu ihanetin hesabını, tespit ettiğimiz, yakaladığımız bütün hainlerden sorduk, sormayı da sürdüreceğiz." dedi.

GÜNDEM 15.07.2021, 21:28 16.07.2021, 09:58
Erdoğan'dan 'Millete Sesleniş' konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebi ile Millete Sesleniş hitabı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ihanetin hesabını, tespit ettiğimiz, yakaladığımız bütün hainlerden sorduk, sormayı da sürdüreceğiz." sözlerini sarf etti.

Erdoğan, "Nesiller boyunca vatandaşlarımızın her bir ferdi, bu eşi benzeri olmayan ihaneti anımsadıkça, istikbalimize ve istiklalimize daha sıkı sarılacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu darbe girişimi, geçmişimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu darbe girişimi, geçmişimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır. Dünyanın her toplumunun ve ülkesinin gözdesi bir coğrafyayı bin senedir vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz. Geride kalan 8 senede farklı görünümler altında maruz kaldığımız saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelesinin sürüp gideceğini açık bir şekilde gösteriyor. Envai çeşit terör örgütleri üzerinden tedavüle giren senaryoların maksadı; Türkiye'ye diz çöktürmek, Türk milletini esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır. Gezi olayları ile sosyal çatlaklar meydana getirmeye çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını anlayamadılar."

"Kardeşliğimizi pekiştirdiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütleri üzerinden topraklarımızı tehdit edenler, bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini fark edemediler." diye konuştu.

"Büyük ve güçlü Türkiye’yi engelleyemeyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında, şu ifadelere yer verdi:

"Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, Allah'ın izniyle yarın da başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına asla engel olamayacaklar."

Yorumlar (0)