Erdoğan'dan, MEB kapısından dönen Kılıçdaroğlu'na: "Siyasi eşkıya"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, yeni yıl mesajını yayınladı. Erdoğan, 2021 hakkında kısa bir değerlendirme yaparken 2022 mesajını da “Tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadeleri ile verdi. Erdoğan, yeni yıl mesajının ardından ASKON Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Burada döviz kurundaki son dalgalanmaları yorumlardan Kılıçdaroğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı önündeki basın açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 31.12.2021, 12:55 01.01.2022, 15:29
Erdoğan'dan, MEB kapısından dönen Kılıçdaroğlu'na: "Siyasi eşkıya"

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajını yayınladı. 2021 senesi hakkında kısa değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “2021 senesinde, gelişmiş statüsünde bulunan ülkelerin tesis ettikleri düzenin yürümeyeceği net olarak görüldü. Bu düzen, insanların acıları, sefalet ve itirazlar üzerine kurulmuş düzenlerdi. Türkiye, bu sene ekonomide tarihi adımlar atarak dönüm noktalarından geçti. Döviz kurundaki oyunla mücadele ettiğimiz gibi fahiş fiyat oyunuyla da mücadele edeceğiz.” 



2022 mesajı ise şu şekildeydi 

Erdoğan: “Yeni Türkiye, sahip olduğu kalkınma zemini ve güçlü demokrasisi ile azminden taviz vermeden ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2022 senesinin milletimiz başta olmak üzere tüm insanlığa hayırlı olmasını dilerim.” 



Döviz kuru hakkında 

Yeni yıl mesajının ardından ASKON Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın odak noktasında muhalefet ve ekonomi vardı. 

“Kurun son dalgalanmaları, geçici bir durum” 

Erdoğan: “Türkiye ekonomisini bir süredir yüksek enflasyon ve yüksek faiz sarmalından kurtarmak ve büyüme rotasına yeniden sokmak için mücadele veriyoruz. Döviz kurundaki dalgalanmayı büyük ölçüde kontrol altına aldık. Bugünlerde yıl sonu kapamaları sebebiyle kurun yeniden dalgalanması, geçicidir. Artık tüm gücümüzü, istikrar ve istihdam odaklı yeni ekonomimiz için geliştireceğiz. Amacımız, tüm vatandaşlarımızın 1 aydan 3 seneye kadar geleceklerini güven altında inşa etmektir.” 



“Kendi paramızı ölçüt olarak almazsak, batarız” 

Erdoğan: “Vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk lirasında tutması gerekir. Kendi paramızı ölçüt olarak almadığımız sürece batmaya mahkum oluruz. Biz Türk milleti olarak Türk lirası ile hareket edeceğiz. Faiz konuşuluyor. Lütfen artık bu faiz işini kapatın. Faiz, zengini daha zengin; fakiri daha fakir yapar. Yılın ilk gününden itibaren kur, bu hafta başındaki gibi makul seviyeye inecek ve yeniden istikrar kazanacak.” 

Kur korumalı TL mevduat sistemi 

Erdoğan: “Açıkladığımız kur korumalı TL mevduat sistemi doğrultusunda vatandaşlarımızın yeni programa uymasını istiyoruz. Çok şükür ülkemizin hazinesinde herhangi bir problem yok. Hatta öngördüğümüzden daha iyi verilerle 2021 senesini kapatıyoruz. Tasarruf yöntemi olarak altını tercih eden vatandaşlarımızı da altınlarını bu yeni sisteme dahil etmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Dövizden Türk lirasını ciddi dönüşler başladı. Yastık altında bulunan ve 5 bin ton olduğunu tahmin ettiğimiz altını da ekonomimize kazandırmamız halinde hem millet hem de ülke olarak daha da güçleneceğiz. 2022 itibarıyla hem firmaların hem de vatandaşların Türk lirasına dönüşü hızlanacaktır. Döviz kurunda yurt içinden talepleri aldık. Bu talepler doğrultusunda yeni adımlar atılacak.” 



“Siyasi eşkıyalığı alışkanlık edindin” 

Erdoğan: “CHP’nin başındaki kişi, kamu kurumlarını basmayı, görevlileri tehdit etmeyi, siyasi eşkıyalığı alışkanlık haline getirdi. Yalan yanlış bir sürü şey anlattı. Dürüst değildi. Emrivaki yaptığı için hep kapıda kaldı. Kurumlarımız, doğru olanı yaptı.” 

Yorumlar (0)