Erdoğan'dan Lübnan'a iş birliği ve destek mesajı

Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 01.02.2022, 20:21 02.02.2022, 15:57
Erdoğan'dan Lübnan'a iş birliği ve destek mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile gerçekleştirdiği görüşmenin akabinde ortak basın toplantısı yaptı. 


"Ticaret hacmimiz 1,8 milyar dolara ulaştı"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Lübnan ile kültürel, tarihi ve beşeri bağlara sahibiz. Beyrut'taki büyük patlamada Lübnan halkının yanına koşan ilk ülke Türkiye oldu. Türkiye olarak, Lübnan ile iş birliğini ve dayanışmamızı daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. Kıymetli dostum Mikati ile Lübnan'a ne şekilde katkı sağlayabileceğimizi, ne tür adımlar atabileceğimizi görüştük. 

İki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,8 milyar dolara ulaştı. Bu rakamı daha da artırmak istiyoruz. Beyrut Limanı'nın yeniden inşası da dahil olmak üzere, önemli projelere dahil olacağımızı belirttim. Turizm alanında da iş birliğine açığız. Lübnan'a insani yardımları sürdürmekte kararlıyız."

"Her krizde yardım eli uzattınız"

Mikati ise şu sözleri sarf etti:

"Birçok alanda var olan iş birliğimizi daha ileri noktalara taşıyabilecek bir ufuk mevcut. Ülkemizi ne kadar önemsediğinizi ve ilişkileri daha da geliştirmek için hevesli olduğunuzu görüyorum. Ülkemizin yaşadığı her krizde yardım eli uzattınız. Her daim Lübnan'ın yanında bulundunuz. Batı ile Doğu arasında bir köprü oldunuz. Ticari iş birliğimiz güçlenmektedir. Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde birtakım ortak çalışmalar ve iki ülke arasındaki iş birliğini ele aldık."







Yorumlar (0)